美劇集中討論區 (9)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike

頭兩個season都好正喎
屌s3e1頂唔順啲八婆聲
睇咗廿幾分鐘就熄咗
btw 啱啱睇s3e3有我個名聽

我覺得S3E1好睇
都幾多劇有用radiohead

啲港女聲好煩膠
同埋我覺得c4嗰陣精彩啲
so far s3睇咗2集半(e1半集)覺得方向好似轉咗咁

S3E1個concept幾正,好有親切感
其實佢S1S2+white christmas已經諗左咁多好睇故仔,回下塘都唔出奇
同埋S3開始套劇有D美國化,由英劇變左美劇咁
不過S3E1至E4我都收貨 唔係咁鐘意E5同E6
E4直頭係black mirror有史以黎最清新既一集 可能會有人覺得呢集最冇black mirror味
但我覺得好正 頭係全年最正既episode之一

睇到停唔到 一口氣睇左S3E1-S3E3
集集睇完都好多野諗

S3E2好恐怖
E3睇完都有D胃痛
快D睇E4 睇下會唔會覺得悶

E4 一開頭有d悶 後段開始正
E3 最後佢呀媽打比主角個twist 真係好正 估唔到唔只打飛機咁簡單

一路睇一路覺得主角好慘
最後原來係咁 睇完心情好複雜
追完post覺得你地好勁
好似睇晒所有劇

錯覺黎 有時講兩句其實冇睇過,搭下咀
同埋講黎講去都係果D,好多冇講都冇睇過
見你都睇好多

呢段野建議你可以copy定下次直接paste
追完HOC
去到S5都仲未等到佢兩公婆正式仆街既一日
仲要愈殺愈多人
真係睇到厭
追完post覺得你地好勁
好似睇晒所有劇

錯覺黎 有時講兩句其實冇睇過,搭下咀
同埋講黎講去都係果D,好多冇講都冇睇過
見你都睇好多

呢段野建議你可以copy定下次直接paste

C字頭答依種問題起碼都答左有4,5次
netflix hk原來最多人睇blackmirror

邊度講

睇到第二集
好痴線

咁多季我都係最鍾意呢集

我覺得其實除左S2E3, S3E5, S3E6弱D之外, 其他都好正

睇咗廿幾分鐘就熄咗

我覺得S3E1好睇

啲港女聲好煩膠

其實佢S1S2+white christmas已經諗左咁多好睇故仔,回下塘都唔出奇
E4直頭係black mirror有史以黎最清新既一集 可能會有人覺得呢集最冇black mirror味
但我覺得好正 正頭係全年最正既episode之一

但係好似少咁啲深度
靠緊張scene咁
同埋啲劇情估到晒

S3E1?

睇咗廿幾分鐘就熄咗

我覺得S3E1好睇

啲港女聲好煩膠

但我覺得好正 頭係全年最正既episode之一

睇到停唔到 一口氣睇左S3E1-S3E3
集集睇完都好多野諗

S3E2好恐怖
E3睇完都有D胃痛
快D睇E4 睇下會唔會覺得悶

E4 一開頭有d悶 後段開始正
E3 最後佢呀媽打比主角個twist 真係好正 估唔到唔只打飛機咁簡單

一路睇一路覺得主角好慘
最後原來係咁 睇完心情好複雜

同white bear差唔多感覺
追完HOC
仲要愈殺愈多人
真係睇到厭

resign真係笑左出黎
勁推claire上位但又推得低手
最尾my turn打左冷震
痴線佬
呢排瘋狂追ORPHAN BLACK, 終於追到S5
個人覺得幾好睇但好似冇咩人講?
TATIANA d演技好神

死忠here
頭兩季真係勁緊湊好睇到癲
不過愈後愈多野要交代
明顯feel到d線其實亂亂地, 特別係S3
S5我都有追貼但覺得劇情冇乜爆位所以冇乜野值得拎出黎講
追完HOC
仲要愈殺愈多人
真係睇到厭

我係覺得好煩膠
同當初佢地冼Walker一撚樣咁
又係比人彈劾完推個vice上位
一d新意都冇
威脅到佢地既又死得7788, Tom果邊又硬係唔夠料咁

我仲以為Doug連Lisa都想殺埋

邊度講

睇到第二集
好痴線

咁多季我都係最鍾意呢集

我覺得其實除左S2E3, S3E5, S3E6弱D之外, 其他都好正

睇咗廿幾分鐘就熄咗

我覺得S3E1好睇

啲港女聲好煩膠

但係好似少咁啲深度
靠緊張scene咁
同埋啲劇情估到晒

S3E1?

s3頭三集

邊度講

睇到第二集
好痴線

咁多季我都係最鍾意呢集

睇咗廿幾分鐘就熄咗

我覺得S3E1好睇

啲港女聲好煩膠

但係好似少咁啲深度
靠緊張scene咁
同埋啲劇情估到晒

S3E1?

s3頭三集

e3一開始已經估到撚狗咁撚然後照流出
追完HOC
仲要愈殺愈多人
真係睇到厭

我係覺得好煩膠
一d新意都冇

推Cathy落樓梯果度 想點呀
又唔係死左但當冇事咁 醒返可以即刻屌柒返frank做乜推佢
最憎tom,好無謂 極唔鐘意睇佢d劇情,以前對佢冇乜野,但S5好唔掂
佢係想殺架 但lisa走得快

邊度講

睇到第二集
好痴線

咁多季我都係最鍾意呢集

睇咗廿幾分鐘就熄咗

我覺得S3E1好睇

啲港女聲好煩膠

但係好似少咁啲深度
靠緊張scene咁
同埋啲劇情估到晒

S3E1?

s3頭三集

但一路睇係以為佢真係好驚自己打J流出
邊會估到佢原來戀童,再諗返佢開頭對個細路女咁nice就想嘔

啲港女聲好煩膠

但係好似少咁啲深度
靠緊張scene咁
同埋啲劇情估到晒

S3E1?

s3頭三集

個個玩具shot 再睇一次會有另一個感覺
追完HOC
仲要愈殺愈多人
真係睇到厭

我係覺得好煩膠
一d新意都冇

最憎tom,好無謂 極唔鐘意睇佢d劇情,以前對佢冇乜野,但S5好唔掂

啊我講既Tom係報社Tom
屌佢殺埋Lisa我棄劇
Best Guest Actress in a Drama Series
Ann Dowd (The Leftovers)

唯一提名
佢仲有個best supporting actress既提名

leftovers唯一&最後既提名
見到班cast喺twitter講d野睇到想喊

講咩?

Amy Brenneman‏Verified account @TheAmyBrenneman
Dear @TheLeftoversHBO fans! No matter the Emmy noms, our prize was your love and loyalty. And yay for Ann Dowd and Miz @carriecoon!!!!

Kevin Carroll‏Verified account @KevinTCarroll
We've got the love, the friendship, the best fans and a show that will live on forever. Thank you, #Lefties. #ThisIsWhatItsAllAbout

Carrie's emmys statement

啲港女聲好煩膠

但係好似少咁啲深度
靠緊張scene咁
同埋啲劇情估到晒

S3E1?

s3頭三集

個個玩具shot 再睇一次會有另一個感覺

同埋之前睇會覺得為左條打J片可以去到幾盡,點解要咁搏
一去到最尾,明哂
呢排瘋狂追ORPHAN BLACK, 終於追到S5
個人覺得幾好睇但好似冇咩人講?
TATIANA d演技好神

死忠here
頭兩季真係勁緊湊好睇到癲
不過愈後愈多野要交代
明顯feel到d線其實亂亂地, 特別係S3
S5我都有追貼但覺得劇情冇乜爆位所以冇乜野值得拎出黎講

睇到S3 棄左,亂到...
追完HOC
仲要愈殺愈多人
真係睇到厭

我係覺得好煩膠
一d新意都冇

啊我講既Tom係報社Tom
屌佢殺埋Lisa我棄劇

哦果個Tom
同埋我麻麻地鐘意兩個新角色usher同個阿婆
兩條友萬能咁喎 成日講幾句d野就交比佢地搞,阿婆上位極快,mary sue咁
一黎就變核心人物
係C字頭你先咁好服務
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞