冷氣仔 你問我答

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
如果改到都想改
係唔知條邊咁幼仲改唔改到
同埋係咪裝冷氣果個師傅改埋
我改窗意思係成個搭棚拆晒成個窗框 再換
上面條邊有D粗,你一可以睇下上手係咪套窗如係套窗應該冇得搞
家用一拖二分體機有冇咩牌子好d? 會唔會有2匹+3/4匹既組合?
你問我的話拖機只會介紹大金
大金特別貴

有冇d拖機係分開兩個壓縮機,可以只開其中一部室內機?
開利好似有 但我唔熟
拖機技術最成熟一定係大金 無其他
冷氣巴,想請教下
房用緊Panasonic窗口機,應該係3/4匹呢部
https://www.panasonic.hk/mobile/chinese/products/living/ventilation-air-conditioning/window-air-conditioner/cw-n719ja.aspx
都用左十年我唸,近2年時不時都會有d kick到野既聲,開得愈大風愈密,睇你cm好似話係pan窗口機死症,見你推薦都係大金/格力,如果照裝返3/4匹窗口,有無邊個型號推介?
唔該哂
大金無窗口機
窗口機
樂聱 n719
格力 GWA2109
Price.com買機係咪信得過
有無咩要注意
巴打想問下Panasonic 樂聲 1匹R32雪種變頻式淨冷窗口機 (無線遙控型) CW-HU90ZA
個遙控有少少delay同detect得唔好(有時撳2-3下先有反應), 是咪正常的?

另外想問, 如果窗口比傢俬遮咗幾CM, 裝新窗口機可唔可以裝高啲避?
巴打你好,間房用緊大金分體式冷暖頻,部野都差唔多用左10年。而家開冷氣ge時候,時不時會有啲高音ge “we we”聲,但開暖氣就冇野。

想請教下部冷氣仲有冇得救,定係一定要換。
直接換機
係 全部都係原廠出嫁la
保養係原廠保養
所以唔洗太擔心
你如果仲係保養 可以call 原廠上黎免費檢查
要睇相先答到你
有機會係風扇摩打問題 換風扇摩打可以解決
上price網睇下價錢
變頻機係貴好多
平價機建議格力
三個型號一樣
分別係總匹數唔同
如果兩部1匹
58e 就可以
唔該巴打,夜晚冇冷氣真係搞唔掂
換左電池會好啲
想問前幾日裝咗部新嘅窗口機,
但冷氣佬留晒D舊釘之類嘅垃圾係石屎台度,
我依加又唔夠手長清唔到
其實係咪唔正常, 我可以去返供應商度告鳩佢?
ching, 呢部新機點看,值得用嗎?
Panasonic 變頻式 ECO+AI淨冷空調機 (室內機) (1匹) CS-RU9YKA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞