冷氣仔 你問我答

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
thx!
唔需要亦都盡量唔好關
變頻機入面會儲存咗一啲電
如果你關機 用牆邊掣去關
咁啲電就會走唔到
有機會燒電子版
一般分體機淨係用遙控關機就已經足夠
如果真係要關埋牆邊
喺遙控器關機之後20分鐘之後關
你問我嘅話我會介紹格力同Panasonic
唔係呀好多人咩人都有
大金仲得唔得
大金更好
但大金無窗口機
成日聽講話唔夠人
唔該巴打
可能係啲人用好低價請人
無任何問題
想問分體式冷氣舊室內機珍寶ASG20AGNW寫KW5.5-5.7係咪2匹機?

想換P記CSU18YWA好唔好?

想要R32雪種 定頻 淨冷氣唔想要冷暖

另外想請教買機係咪直接請師傅買(例如你,你再自己搵大盤攞貨)or我去電器行買完搵師傅裝?另外換機要搭棚,係咪一定要去現場先報倒價?

請唔請人幫手放工時間星期六日洗冷氣?想做兼職,我喺台灣學過整冷氣裝冷氣無做過
屋企部窗口機幾年前換左部新 用左年幾左右開始有發霉臭味 搵人洗完冷氣之後一個禮拜又臭返
宜家再換左部新 都係同一個牌子 用左幾個月又有發霉味
有冇咩解決方法
房冷氣一大雨就會機底漏水 換咗一部新既開頭冇事但最後都同一情況 裝機位係窗口位改裝去裝冷氣
請問3/4匹及2匹窗口機有咩牌子推薦? 變頻同定頻係咪真係咁大分別? 因為個價錢都有幾明顯既分別, 謝謝 ching
Ching, 想問下,我部三菱重工分體用左三年壞左,出代號05, 說明書寫:串行傳送錯誤保護。過左保養,師父上門check 要$750。 要換零件另計。你會唔會知如果真係要整,換,要幾錢左右?定係買部新好過。
請指教,唔該。
近公路,D窗夠厚夠隔音,但關哂窗後發現窗口機入聲,係咪無得搞?又唔想搭棚安分體,好貴
絲打有冇咩辦法?
窗口機死症
係大2匹 接近2.5匹
P 記唔錯的
係如果touch wood 要維修 會比較貴
7年100部壞2部喇

搵師傅買 or 格x 網 比較
棚你影相都可以大約報價

今年難d 請人 小左差唔多兩個月生意額
室內環境 問題比較大 平時最小開7
同埋關冷氣開番窗
有無香薰精油放係間房到
窗口分體 有無相
格力 or panasonic
建議定頻
重工唔熟唔好意思
似係電子板 around 2000-3000 整
成日用牆邊掣關機?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞