冷氣仔 你問我答

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
Thank you
部冷氣機(未開)好嘈,佢隔唔到出面街既聲,有咩方法,出面係大馬路黎

用緊Toshiba RAS 變頻分體,想問知唔知個豬籠點拆?每次拆到呢到就GG, 只可以用牙刷慢慢撩D塵出黎
係 受天花所限
裝完好易會塞
係 佢全部講嘅都係真
換機換喉
唔係無得搞
係搞嘅話好貴
https://www.instagram.com/p/CZqxV3aJlJj/?utm_medium=copy_link
要搵返個窿補返佢所花費嘅人工極大
格力
成個設計同樂聲係一模一樣
但係用料比較差
可能樂聲啲電線係1mm 佢會係0.5咁
窗口機?
拆電子版拆風扇摩打逗起個coil
搵師傅嚟洗啦
呢啲唔止係塵仲係霉黎
當然你可以好小心封住電子版自己洗都得
巴打 漏雪種難唔難搵?上年年頭入完用左成年都好凍 早兩日開又得風又要搵人入 咁攪真係好撚煩 部機都係用左3年如果係窗口機一早掉左去堆填區另外加加雪種一般幾錢?依d好海鮮價
出面賣果d冷氣機清潔劑係咪冇撚用?
屋企有2部窗口機(房,3/4匹)
1部分體機(廳,2匹)
係咪一定要隔兩年揾師傅上黎拆部機出黎洗?
唔該晒
30年私人樓兩房一廳,冷氣有石屎窗台位
想換哂上手啲冷氣機做Panasonic
廳:2匹窗口式
主人房:3/4匹窗口式分體,想靜啲
細房:3/4匹窗口式

OK嗎?
係呀,rasonic, 應該3/4匹
好煩 對師傅要求高
https://www.instagram.com/p/CZqxV3aJlJj/?utm_medium=copy_link
換機喇
買部好d 嘅機 搵個好d 師傅裝
係 個原理有問題
小左最重要嘅過水
https://www.instagram.com/p/CbFLidhLhur/?utm_medium=copy_link
清洗冷氣唔係必須
係睇你需要
有人三個月洗一次
有人一世未睇過

要睇番用量 環境
Ok 呀
係睇匹數夠唔夠
預100尺1匹
可以試下用玻璃膠封左
機心同埋機殼中間條la
請問公屋280呎單位, 全開放式
裝一部冷氣機可唔可以?

想裝窗口分體, 要幾多匹數呢

謝謝
只係想知分體式點清潔至唔會流水出黎

剛裝左三零電機冷暖匹半
其實窗口冷氣機抽濕功能有冇用?
諗緊如果加個抽濕功能 要成多幾舊水至成千銀
at least 2.5 3更好
唔明
冷氣就已經係抽濕
個幾舊水係買個遙控
你可以咁理解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞