去酒店staycation之前 有小小tips同大家分享下

435 回覆
282 Like 2809 Dislike
唔明點解段紅字可以令你伸延到佢當客係狗
係你敏感定小人之心
呢段字我淨係理解到佢希望客人有禮貌
但作為一個人有禮貌唔係基本嘅咩?
我唔覺得佢呢句有咩惡意啵
自己帶熱水壺
當去旅行咁
哇 d英文好高級下
最大問題係佢用乖乖地呢個字
乖乖地意思通常係由上至下咁講
正如老師會讚學生乖 因為佢守佢嗰啲所謂校規 有服從嘅意味
出嚟做嘢你都唔會同個客講乖乖地啦
叫佢服從你啦下話
如果你會嘅我冇嘢好講
其實做服務業係真係要預咗受氣
但唔代表啲客因為咁就可以隨意攞服務業嚟出氣
不過閪客態度就係你收得我錢我點都會畀氣你受
樓豬急不及待抄底
PIN PLEASE
同隔離post 講黃店話人係恐怖分子果種口吻有得揮
佢嗰啲咪正宗閪客態度語氣
最好啲客就比完錢都唔好出現
比酒店業賺下共渡時艱

認同要有禮貌
其他都係
因為你地係幫公司接收投訴既主要渠道,只要唔好take it personal 就好正路
成篇野字裡行間嘅態度都帶出樓豬自以為是到仆街
以為自己好撚巴閉 要人幫佢奶咁
500蚊TIPS乜都得啦屌
樓主:最好大家齋俾錢,乜都唔好攪,唔好住

落remark 又唔得,唔落remark 去到front desk 時先問又話無
真係最好咩都唔做淨俾錢
食屎啦樓主閪撚到仆街
屌你老母
小弟才疏學淺
第一次見gee gut 原來係咁寫
Lm
真 反而見過喺到大吵大鬧嘅就即刻送唔知咩嘢等佢快啲收聲
樓主意思係你地班西客狗乖乖地,佢地就會扔一粒朱古力比你班狗食下
究竟有幾賤種職位先會諗到呢d野寫出黎
我擔保5星酒店個d員工都train過 customer service,絕對唔會有呢d mindset,樓主應該係做d好撚cheap既垃圾酒店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞