去酒店staycation之前 有小小tips同大家分享下

435 回覆
282 Like 2809 Dislike
哦原來因為呢三個字
我覺得好小事 幾friendly吖無你咁斟字酌句
好好奇點解佢撐得咁大力
呢個po仲撐樓主嘅人根本寥寥可數
TIPS...就係教人點對你好D 你對我好D我就對你好D
有禮貌去邊 做咩 人地開心D對你好D嫁啦
洗撚你教. 冇禮貌嘅人就係唔想睇你面色
打咁大篇野叫人以禮待人
可能根本係分身

「哦 我覺得幾friendly吖」
咁夾眼都講得出
佢黑同白都調轉埋
警告你班西客乖乖地=係佢眼中係Friendly
睇黎佢都係同樓主一齊做個d垃圾酒店
大家對friendly嘅定義睇嚟有好大差別
比人屌完老母都可以話
哦,原來因為呢四隻字你嬲
我冇你咁斟酌字句
句句老母前老母後你就好唔垃圾?
其實空姐係唔介意你叫杯麵, 因為可以一野沖晒佢
可以最多幾多人一間房
想知點解OTA D 價仲平過酒店官網??? 酒店是咪弱智?
無計 我無你哋咁玻璃心
講一句都話自己畀人警告
果然喺污糟嘅窗望出去嘅風景都係污糟嘅
樓主番惠康算喇,酒店唔岩你。

百佳我驚你誤會係酒店
等睇變潮文 再整唔同行業version
我哋做得FO,啲記性一定唔差,你黎兩三次就會記得你係好人定閪人
做下認真撚先
既然無法面對面
態度會喺文字選擇中顯現出嚟
樓主要求人地有禮貌冇問題 但自己都用呢一種高姿態嘅態度出po又好有禮貌?
做服務業當然唔係要卑躬屈膝
佢都識講你開心時佢開心 禮貌係雙向
但佢一嚟就要求人地呢樣點嗰樣點先叫符合佢心目中嘅好客人
依家好多人瀨嘢就係可能淨係講錯一個字
你話依家得1個人覺得有問題就話啫
咁多個人都覺得樓主態度唔好嘅時候
樓主唔係應該要諗下點解人地會咁“敏感”?
so far book 左十次同一間
我又冇做過乜
連垃圾都包好放好先走

冇free upgrade
冇咩禮物

反而係執房姐姐見我地話唔洗執房
問要唔要多啲物資
見我地買支幾L水喺房飲
就送一大堆紙巾同水畀我地
我book 過一間兩次
第一次去咩都無講佢自己幫我free upgrade 左
反而第二次就咩都無
都叫肯查
值得鼓勵
你唔好撚做啦,我成日同人講追工危害健康
返到你打篇貢嘅嘢出嚟
不如你諗下訂房果陣request free upgrade係幾肉酸
明明你可以自己加錢訂高一階 走去R free upgrade
窮撚乞衣R著數?
利申 乜都冇做被free up過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞