去酒店staycation之前 有小小tips同大家分享下

435 回覆
282 Like 2809 Dislike
講咁耐 剩係想知你邊間酒店
叫個客「乖乖地」,你係唔係精神有問題?客人係你隻狗咩?
乜野FO, OTA, FHR ? 你打呢啲行內術語short form 俾我呢啲行外人睇都唔知你up乜春。打多幾隻字好嘥時間咩?
見到唔少服務業一開波就白鴿眼唔好態度
香港係有閪客,但西sales同service都唔少
有時係 覺得係negative feedback黎
見你唔閪就想蝦9你
上文下理,廣東話且繁體字母語使用者都應該會理解到
垃圾賤種樓主
出黎繼續比tips啦,去撚左邊呀?
三四星free upgrade得去邊
最多咪大少少,高少少
其實如果我落remark話慶祝生日check in 既時候係咪真係會對身分證
利申返先次次都係book正日/前後星期六日無諗住r
你邊間check in 唔使睇身分證
對身份證份資料就一定嫁喇
我意思係會唔會專登睇入住嗰個係咪真係呢排生日定純粹鳩up
其實浴缸乾唔乾淨關外判咩事真係鳩做嘅話自己人定外判都可以同你鳩做
利申:hskp嘅
屌你啲底等生物乖乖地serve我地啦
所以咪可以一野沖晒佢咯
之後仲可以推去週圍問人要唔要
我比錢check in serve返樓主
我又唔明喎, 樓主叫人咩都唔好request
咁如果我有要求, 唔問,唔通你會自動比我??
唔提出你點知我想要
樓豬:我哋要求嘅其實好簡單,有禮貌,乖乖地,就會好歡迎你keep住返黎,你開心,我哋都開心,話唔定會有comp野送比你,例如house wine,朱古力,馬卡龍呀,你唔出聲都會送比你。

咁我要住幾多次乖乖地先可以有一粒朱古力當餵狗呀?
但我一開始request 高層已經有高層房
我仲點解為左粒朱古力要住幾次底層房
講真樓主講既野好基本,不外乎都係禮貌之類既野
但係佢成篇野既用字講到自己高高在上咁先係最出事既位
呢招ok worrrrr
呢樣野唔係大學住HALL 都識既咩
樓主#17 潛撚到17頁
支持樓主教育西客
樓主一定又懷念緊大陸客,日日喊住唔想接香港閪客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞