去酒店staycation之前 有小小tips同大家分享下

435 回覆
282 Like 2809 Dislike
樓主去咗邊
睇完真係覺得好彩香港有班西客屌死你呢啲賤員工
可能喺前枱屌緊客做咩咁多要求又臭串
on9
未睇完已經想負評你
可以唔做嘢有糧出邊個唔想

最好就個客係員工
自己checkin checkout
自己上房 自己serv自己
最後自己執埋房比你好唔好

好心你啲閪人就諗吓人哋係放緊假 你係番緊工
你serv得人好人哋放假開心完
下次到你放假去人哋番工嘅地方玩 人哋哋又會好心情啲招呼番你囉
噉講真樓主都改變唔到公司政策㗎啦,佢可以做嘅就唯有提你小心啲,唔通前台員工自己走上樓幫你洗浴缸咩
噉?你邊到鄉下?
打咁撚多野,不如唔駛你做有糧出好唔好?
屌你都廢事, ON9仔
咁我聽哂你既建議,佢唔free upgrade,唔送朱古力呀馬卡龍呀,我係咪可以落大堂屌你地
其實貴價酒店係可以叫人上黎當住你面洗一次浴缸
樓豬都係如實反映返酒店管理層嘅思維模式,希望大家高抬貴手啫,前線員工點都唔可能同老細講「係呀你間酒店咁污糟,係值7分㗎喇。」
當然樓豬有樓豬講,我哋有我哋畀分啦
除咗想人有禮貌之外邊樣係
我打工都想老細求我打report重要有得自己揀嚟做
一睇就知樓主做三星野雞酒店 扮大袋啦

真係top 五星邊會up 得出d 咁鄉下仔的野
我哋要求嘅其實好簡單,有禮貌,乖乖地,就會好歡迎你keep住返黎,你開心,我哋都開心,話唔定會有comp野送比你,例如house wine,朱古力,馬卡龍呀,你唔出聲都會送比你。

sorry但真心笑左 以為自己邊個
果然係創意台
咁都叫tips
似係講緊點樣唔好煩到fo多啲喎
以家依個時勢book酒店咁平係有原因
你就覺得咁平俾你book到係恩賜咁
有冇諗過係你酒店角度諗住有客黎staycation已經好好
仲到嫌三嫌四倒米
唔反對做客都要有禮貌
不過做個前臺仔都咁撚多要求 睇下自己咩料先啦
所以樓主都冇反對大家用五星嘅浴缸
點樣睇 好想睇樓主好嬲好嬲個樣
唔怪得有d 人成世凈係可以做d 低層濕鳩位
有權free 下d 禮物已經當自己咩高層有權有勢
井底之蛙
一 毒撚冇女未試過staycation
二 住酒店勁禮貌 未試過有你講咩upgrade房 送酒送朱古力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞