去酒店staycation之前 有小小tips同大家分享下

435 回覆
282 Like 2809 Dislike
睇完心諗 tips係邊度一味叫人唔好屌front desk
我試過俾7-8分 酒店打黎問點解。可能想我俾意見定唔滿意我俾個分。 其實間酒店唔差。只係我以為7-8係好evaluation
唔要尾房唔係好常見咩。。
樓主你隻FO狗我屌你老母阿
仲有一點
今個月唔好去住酒店喇
間間都肺炎爆到七彩,一大班同事中肺炎都唔洗封唔洗檢
客房中又好職員中又好,佛系抗疫
酒店唔會安全得過你被圍封既屋企
出面朋友做緊果幾間五星都係咁
發覺樓主潛撚咗水
雖然我都唔識,但唔知點解一睇就覺得係gee gut
如果個客比錢upgrade真係有佣分
咁人地預早book好左 唔upgrade 就咩價錢都一鳩樣啦
佢篇野邊度抄出來
如果自己寫, 可能準備JUMP
我唔去住 公司有撚錢出糧俾你?咁撚串學咩人番工
33分鐘左右
唔記得講
巴打好波
其實MCS嗰班一開波話自己睇咗國安法都幾得意
聽旅遊forum講係好d
唉 食屎啦屌你老母 覺得辛苦咪咪撚做
你都on撚鳩
好似係因為係經AE訂
所以會當你係VIP
3. 睇價錢做人
好多人都會係online travel agent(OTA)做預訂,而近排因為武肺令到全香港嘅酒店價錢下跌起碼50%,所以爆房而家都好平,講緊係本身一間酒店房原本要1200蚊一晚,而家只係600蚊就住到。好啦,你以為600蚊一晚酒店會賺?依600蚊仲要比OTA食傭,起碼食20%,即係酒店只係袋480蚊,扣埋啲燈油火蠟,你諗下有冇賺?所以一分錢一分貨,若果你依個時間仲比得出4000幾蚊一晚,酒店都會當你VIP咁做,但如果你比得400幾,就唔好咁多要求啦,尤其係做生日,周年就咪撚咁cheap訂啲三四星酒店啦

首先價錢係個市場黎決定,480咁少唔想賺咪執柒左佢囉

同埋原來酒店服務質素係會因為淡季平租而降低左架?

講到咁撚難做,但係旺季嗰陣咁撚貴嗰陣,你又話忙到仆街邊有咁多心機放係你一個普通客到

屌你真係好難為你喎,咁唔撚幫襯囉,480我去百記都唔柒益你

吔屎啦你
痴撚線,仲叫人乖乖地,高高在上咁,你當自己邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞