去酒店staycation之前 有小小tips同大家分享下

435 回覆
282 Like 2809 Dislike
樓主呢?比management插緊屎眼?
其實你可以嫌三嫌四㗎 只不過職員唔開心咪又係唔會比額外優惠/upgrade 你 蝕底咪又係你自己
條友真係好撚好笑
自己酒店無生意,無做好服務同清潔,就講到係好正常咁

人地客request 一下就講到人地西客

不如樓豬開名做邊間啦,睇下邊間咁有質素請著你呢d 鳩員工
咁人多日子就緊係唔得啦
我住過間酒店半年 過左一年我偶爾返去玩啲staff都記得我全名 因為話我印象好好仲係咁upgrade d咩我根本唔想要既野比我
我諗我普通人都有咁樣待遇 一定係平時啲客好撚柒閪
你都戇鳩嘅 總括而言唔可以屌鳩你地 要對你哋好好 如果唔係就有機會報仇睇下自己咩死樣先啦 死基層
畀錢你賺仲要聽哂你話
重點唔係咩要求 而係態度
你禮禮貌貌問有咩所謂
而家個個都Platinum Titanium Globalist Diamond
有時想拎個好少少景嘅房都難
點次次都up到suite
其實唔係淨係酒店 根本行行都係鐘意好人多過閪客嫁啦比得個幾舊水就想要天鵝髀
Request late check out無又屌
生日無setting 無蛋糕得張卡都屌
房間清潔真係基本既 但做客就可以整污糟咩
睇你呢篇野都知 你平時當d 客係犯咁啦
咩都係客要做同唔好做d 咩
酒店就咩都唔洗做好佢,清潔有問題仲大條道理叫個客黎做
所以咪抵撚你遇咁多西客囉
On L9
同gs team熟d
但就算生客
都未去到要好少少景既房都難呀
你都on9 既

乜都唔俾要求 咁點解我唔留屋企
不如樓主講下點r upgrade?
樓豬返工返到打工皇帝咁
要啲客就返你打工
呢啲就係香港特色
唔認同最後一點
10分=好好,有驚喜
9分=好
8分=無問題
7分=無大問題

用依個評分準則有咩問題?
唔通$400嘅服務 我要比$4000嘅評分?
傻啦,你唔出聲點會free upgrade你 見你唔出聲搵你笨黎滿足其他閪客就有
咁撚多要求 冇客book你工都冇埋啦 打個和當你賺啦 tip你老母
佢果種心態係覺得無咩問題就係10分
係唔洗比驚喜唔洗額外做野

讀過u 都知滿分通常要有extra effort 先會有

不過做得呢d 通常都無讀過u 架啦,原諒佢無知啦
“有禮貌,乖乖地,就會好歡迎你keep住返黎,你開心,我哋都開心,話唔定會有comp野送比你,例如house wine,朱古力,馬卡龍呀,你唔出聲都會送比你。”

嘩屌你老味呢段聽到好銀耳,真係多撚謝主人賞賜,我會乖乖地聽話
但係啲OTA真係好撚平wo
同一種房型比你官網賣得仲平
個rate仲低過你訂房個system
有咩理由唔係OTA到訂
利申做酒店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞