去酒店staycation之前 有小小tips同大家分享下

435 回覆
282 Like 2809 Dislike
所以班井底之蛙成世只可以做呢d 濕鳩工
見個fd 以前大學做pt u 記
成日比班所謂senior 無理屌好似好威咁
諗起依家個fd 已經做咗律師
班full time仲係執緊衫就好笑
當然呢d工都有d好有心做,同埋待人接物好正常既人,但好大部分都係讀唔成書既mk垃圾
抵俾人睇唔起
點解你啲字要咁細
先唔評論你段嘢
但你連尊重嗰 都未識
憑乜要人尊重你
係咪東方昇
見過醒目空姐係差唔多夠鐘/有一個人嗌就沖 10 杯一次過捧出黎
通常走一轉派哂就都無咩人再嗌
Boring
成篇嘢得浴缸係有用
俾人由頭屌到尾
樓豬叻叻
Request 都唔得又想人比高分你
我哋要求嘅其實好簡單,有禮貌,乖乖地,就會好歡迎你keep住返黎,你開心,我哋都開心,話唔定會有comp野送比你,例如house wine,朱古力,馬卡龍呀,你唔出聲都會送比你。

屌你老尾,而加你係我主人呀?
你想份工有得做就乖乖地提供服務啦 洗撚你歡迎?
係,做sales 同其他前線嘅員工咗好多呢啲咁嘅人,將份工嘅圈子當左自己全世界嘅圈子 做份濕鳩工摺衫快都可以以為自己係社會上叻上嘅。
其實睇睇呢個post like數都唔少
證明真係會有一堆做酒店睇完up晒頭覺得講得好好、樓主好型
我住$1000樓下都唔會request啲乜 有啲仲平過時鐘酒店 都係爆個房姐
有次生日去staycation,個FO見我帶住兩個細路仲話upgrade間浴缸房俾我
起左樓主底 原來佢就係「我喎」隻FO狗 做左成3年都仲坐緊counter
其實係邊間酒店
以樓主呢啲垃圾賤種質素,肯撚定係ibis ramada 嗰啲垃圾酒店啦
ibis ramada 會有comp 野?
其實有時係你地員工嘅問題
試過度門壞咗 鎖住咗
個人喺出面入唔到房 打電話求救
個職員啲態度閪到 話我打錯電話 打錯都唔駛咁閪㗎
唔識幫我駁番正確部門?
度門仲要唔係一次反鎖 反鎖咗幾次
永遠都唔去果間酒店

不過除咗果位staff 其他都好有禮貌
其實呢啲都係雙向 當然唔排除有啲無家教嘅人
唔可以一碌鳩打沉一船人
但樓豬啲語氣有少少說教語氣令人覺得有啲唔舒服
人地講緊最撚好客客氣氣 比錢你洗 你再乜撚都唔洗做呀
你係咁講架嗎
樓主戇鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞