去酒店staycation之前 有小小tips同大家分享下

435 回覆
282 Like 2809 Dislike
睇撚完真係唔撚駛同酒店客氣
你乖豬只係戇鳩
做大爺就啱 反正班撚屌都係睇你唔起
笑左, 比4000一晚會當你VIP, 講到前線有得分佣咁
即係你做M記見到個客買500蚊野食你會唔會當人係VIP
樓主CLS雖然香港係多閪客
但咁又唔得咁又唔得似係佢同同事有問題多啲
不如畀錢你 你咩都唔洗做好無?
樓主咁撚勁唔爭在講埋自己做邊間啦
我實嚟幫襯你
幾錢間房講到好似自己有佣抽咁
觀點與角度問題 大家對你所謂嘅高姿態嘅接受程度唔同
再者我唔會將一個人喺連登講嘢嘅語氣聯想成佢實際工作態度
大把連登仔喺度聲大大 現實係毒撚一件喇
如果自問自己唔係閪客,
咁有咩必要對號入座覺得佢教育緊自己?
我無畀佢篇文pissed off到,因為無覺得佢指嘅係我
正宗狗眼看人低
讀個垃圾文憑做份廢工當自己老細拎優越感
人地放假黎玩自己又要番到隻西咁 咪搵d野黎笑下幫d客分階層 自己感覺爽d掛
尊重都唔識寫
好難尊重你
但ching你都好激動咁反擊哂咁多人嘅comments喎
樓主有你呢個好幫手佢實好開心
又係邊隻字令你覺得我好激動?
純粹好奇點解會有人嬲到好似畀人踩中條尾咁
我自己係FO撚都睇唔過眼你篇野 on99 你講到好似啲客要幫你打埋工咁 叫人唔好呢樣 唔好個樣,打埋呢啲19飛機文 完全唔professional 影衰酒店呢行真係
樓主完美示範溝通能力低既人係幾咁影響大家做野
唔該您
閪員工 vs 閪客,打和!
樓豬開呢啲post真係玩命同香港客講互相尊重睇啲回覆就知香港人閪到點
連登仔成日話點對動物同服務業既人係點就睇得出係咩人,其實自己一樣閪撚到爆
算啦檸茶巴
基本上得佢一個仲撐緊
一定係個個有問題 佢係最冇問題嗰個
留返啖氣好過
打工要理你個客有無賺?
因為服務業係to all
呢個世界唔會冇閪你咩國籍咩地方都一樣
你要先入為主對號入座我阻止唔到你㗎

同埋既然你私底下屌西客屌得多都唔會影響你嘅工作態度,我都唔會單憑一個連登post就覺得樓主工作態度好有問題咁解
4千其實好少,講緊vip個啲起碼5萬以上一晚啦啦
個啲就有專人招呼喇,幾千就vip ,美金都唔得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞