去酒店staycation之前 有小小tips同大家分享下

435 回覆
282 Like 2809 Dislike
關鳩事
你住半年一定有架
普通人個個都係假期先去架啦
人多Up條春咩
咁都有得打飛機
有禮貌同守house rule 都算

房都未清潔好就比人 間酒店有冇尊重過個客先?! 仲有明明係自己manager 冇理取鬧 唔係糾正返佢反而要求個客幫你比滿分作數
上年就多人
宜家只會愈嚟愈少人去
Early in同late out有咩問題?
大把酒店用24小時做gimmick
唔得咪話冇囉
我多數都會問
飛機同酒店點類比
真係當人on9
如果free哂俾唔出聲果d
咁用咩黎塞住d閪客口?
真係當人未返過工
屌,樓主完全係唔撚想服務客人,係咪講漏左去酒店爆房記得比tips你地
乖乖地就有朱古力都冇問題
你都好有潛則做狗
俾錢去玩大原則竟然係守規矩
你最好叫d酒店咁樣promo
你一早講我慳返d錢唔洗去
乜原來畀得起錢就唔使守規矩?
一定有咩?有無睇到我係偶爾返去玩
根本係你好人 人地鐘意你 你就係favorable d你地鐘意R到腳趾都爛咪繼續R
唔好揀有浴缸
你都戇撚柒鳩,姐係焗我去啲三四星賓館仔?
無計 我無你哋咁玻璃心
講一句都話自己畀人警告
果然喺污糟嘅窗望出去嘅風景都係污糟嘅
乖乖地就有朱古力都冇問題
你都好有潛則做狗
俾錢去玩大原則竟然係守規矩
你最好叫d酒店咁樣promo
你一早講我慳返d錢唔洗去

你支那基因超強
兒登仔真係好低質
我都試過,仲要第一次係早到都有得UPGRADE,反而第二次準時去就乜都無

所以樓主講嗰個POINT話寫幾點就幾點到就唔係幾認同囉
就算BOOK咗食飯8點,我都會7點半7點九齊人就上去試下,有咪早啲食囉,無又唔會屌既,講到好似早到好麻煩咁,麻煩到唔想FREE UPGRADE畀你咁,食飯都算,啲客會係咁黎,但你酒店話3點CHECK IN,個個咁準時3點你咪做然到仆街囉,到時仲有心情UPGRADE畀我咩?
點解冇問題?唔係得你一個住

清潔要時間又唔知下一間係咩客住又有咩要求
你可以要求架,人地唔俾唔好發癲閪客上身就得
唔應該好似老馮咁
本身都唔覺香港咁多閪客,睇一睇呢個post咁多人當做老馮
自己返工就唔辛苦得,但係俾少少錢就要使死人
執房唔係人咩
十足之前排壽司郎條港女咁
真呀
其他地方唔知
香港d濕鳩公司一定係對閪客好過正常客
有錢住半年酒店已經唔普通啦
依家幾何有香港人會住一間酒店半年
我係前臺都會記得你
喺個po嘅人 大部分都係冇R過任何嘢
最多都係問下了解下 除非你指R係問下有冇啦
咁應該好多人都有“R”過著數
問題係Early in同late out係好普遍,同埋都只係一個要求,又無話過唔得就要屌,咁有呢個要求又有幾過份呢?定係間酒店明文規定唔畀丫?問一句都唔撚得?你去食飯有無叫人畀杯水你呀?

仲要拎飛機黎類比,飛機都要提早CHECK IN嫁,你機票寫幾點先準時去CHECK IN嫁?
我咪話問ok,唔好人地唔俾就做閪客囉
提早起飛啊
你酒店check得in就入得房啦
你類比識唔識?
樓主係咪近排情人節忙到崩潰
跟住諗住開嗰post就可以改變到…
即刻諗起

大原則呀
唔係俾錢就唔洗守
係樓主開口埋口叫人乖乖地
同埋酒店真係所有野都有個價
你肯俾就得
內容:唔撚想做你香港人生意過煮啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞