去酒店staycation之前 有小小tips同大家分享下

435 回覆
282 Like 2809 Dislike
respect
奈何大把香港客就係下下將唔係應份嘅嘢當老奉
連登有邊個唔係閪閪人士
打咁大篇呀媽係女人嘅廢話做乜撚
你揀客嘅同時我都揀緊酒店
錢就放左喺度
邊間滿足到我就揀邊間
send email去你公司投訴你
唯一要求就只有高樓層房間
但俾唔到就算

Btw係尊重
典型賤種心態
乜撚野俾左400幾蚊要求就唔好咁高
你老母臭西 而家係你酒店減價offer俾個客
唔係個客主動要你平
呢個價錢做唔到就唔好柒做 用埋d濕鳩心態 自己主動減價又要驚蝕底唔做足功夫俾人
有人正價就大細超 咁一係你一開始唔好做promo la
最撚憎d廢酒店又姣又怕痛 出promo吸客但又要屌客嫌客cheap
不知所謂 有無尊重過自己份工 同埋酒店賺幾錢關你撚事咩 你咪又係輪shift做番萬幾兩萬鳩工
扮乜撚野生意佬 弱撚智
我真係有試過喎
乜都無request過
book嗰間只係普通房 唔係最細房型
拎房卡嗰刻先知up咗上頂樓海景房
垃圾樓主agent / 酒店職員
同行做壞個市啫
你公司冇得賺、我用優惠價住
就等於我要將就你哋嘅降級服務?
咩道理
做唔掂就唔好出優惠啦

有冇優惠都應該提供一樣質素嘅服務水平吧
一係你寫明
此優惠價只提供有限度服務
如果唔係
我冇理由要將就
洗乜你分享?係counter 拍枱你AM 出黎跪都跪唔切啦
調返轉咁講
如果去$400三四星酒店 下下都畀十分
咁咪對啲五六星級酒店好唔公平
咪係
有時人地可能只係問下一二句
有冇得late check out呀 有冇得upgrade呀
如果人地好聲好氣問 佢咪又係屌人多要求
唔得都唔緊要 依家樓主連問都唔比人問咁
有禮貌態度好就係基本啦 同意樓主所講
但問下依家都好似有罪咁係咩事
除非你話chur住係咁R就另計啫
而家訂房官網唔一定貴過agent , 你識唔識架?

讀個濕鳩文憑做埋d西工就認命啦
講真為搵食大家明 無人會睇你唔起
但講埋d On9野扮教精人黎方便自己 慳d啦
你都幾撚戇鳩
唔鍾意咪撚做
唔request 直接遲走
佢咪就係做三四星既覺得自己酒店咩都唔洗做得好好,清潔唔足就叫個客自己搞,然後要你比滿分
睇到一半已經知負評會多過正評 屌你老母
冇寫最後一點都仲ok嘅寫咗即刻wfc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞