去酒店staycation之前 有小小tips同大家分享下

435 回覆
282 Like 2809 Dislike
所有野都有個價 想要upgrade咪比錢
我從來冇request過upgrade喎
同埋你唔好幫人up囉
冇人會話你錯架
我中文差 大原則同唔係大原則嘅分別喺邊?
無錯酒店的確所有嘢都有個價
好似之前半島有客搞破壞單新聞咁
係畀返晒傢俬錢清潔費就得呀
你係咪覺得肯畀就係一個有品嘅客?
如果你覺得係嘅,又或者覺得畀錢出去玩無必要有品嘅,咁我無嘢好講喇
如果我好有禮貌要求你offer所有野咁點計?
樓主係邊間做?? 我想幫襯你俾錢你賺
因為宜家long stay package 都幾抵
包水電,有人清潔,有d有埋早餐券平過租樓
好多人裝修就住番幾個月
有冇推薦
之前見過都係啲好似好細同埋家庭式嘅酒店先有呢啲promo
好耐之前好似有巴打分享過青衣有間 但好偏癖下
唔好一串request 要中combo 咁好難。做高級member都唔係成日upgrade suite. 通常都唔會r. 除左生日。 Late check up 都唔會用到盡 食完lunch就走
呢樣唔得嗰樣唔得
辭職咪撚做啦屌你老母
入嚟最好唔好有request
check-in完即刻check out最好
CHECK IN都唔好撚CHECK啊
要入資料架屌你
有d酒店有self check in機自己入資料啦
book完no show
之後畀5星好評
即係我乜都唔要求就會有好野
嗰啲發爛咋嘅閪人就乜閪都無
樓主你真係當人弱智
你試吓search run hotel 月租酒店
都見到好多資料有唒package 同介紹
你可以直接同酒店d sales 傾下,參觀下d 酒店慢慢揀
好多以往做公司客/旅行團宜家冇哂
long stay 係佢地條水黎
原來有酒店sale呢樣嘢
覺得遲早會好多做哂隔離酒店
感謝Ching
唔預早少少排隊,等兩粒鐘都未上到房
3點Check in 早左15分鐘到等到4點幾
半島係咁文華都係咁
文華都好D開隔離酒吧比人坐,飲住汽水等
唔洗好似半島企係到等
樓主應該係做啲垃圾酒店
有時d package 係otA至有….
去官網訂可以食埋cash rebate 同member point
有架
酒店sales 有分做leisure / corporate/ online travel agent (Klook,kkday etc) 等等

呢啲時候都唔建議簽長約住
你同sales 傾下

因為如果政府包左做隔離酒店舊錢好大
賺多個staycation 好多
酒店唔係會有樽裝水任飲咩
Klook KKday嗰啲原來都係酒店sale
唔怪得知成日有咁多promo 有啲真係好抵下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞