微軟接近收購動視暴雪!

1001 回覆
370 Like 15 Dislike
仲12月中
上2個星期已經上返7萬啦
https://www.famitsu.com/news/202201/07247239.html
移民唔移民又屌
打針唔打針又屌
買樓唔買樓又屌
買機唔買機又屌

明明全部都係個人選擇
硬係要互屌去證明自己無錯
揸住啲日本大ip會有一線生機既
好快又陽痿翻落去
轉啦
我20年Sony 撚,早排都忍唔到入咗部xbs
相逢恨晚
你知唔知Sony總資產有幾多 微軟係幾多?你查吓先同我講
sega同gamepass已經合作緊
total war Warhammer 3都會上
巨硬買完加強唔到遊戲陣容
淨係賣相機cmos都賺到笑,好似係行內獨大
…暴雪已經去到冇得再差了
唔關事,而家係去返2000年嘅爆發時代。

M$自從換咗新CEO,開拓唔少新嘗試,有成功有失敗,成功堆起咗cloud service,失敗嘅只係舊有windows同mobile市場,後者嘅損失,對比前者真係9牛1毛

SpaceX已經搞緊全民衛星計劃,未來嘅web4.0 metaverse人口數量可以高達40億,娛樂消費市場額係天文數字,保守啲計每人每日駛1蚊美金已經過一萬五千億收入,如果而家手頭資金充裕,緊係買定大量ip等將來印銀紙啦
佢自己都唔重視自己啲日系IP啦
三廠IP點解仲要痴住你唔開多幾個平台賣
咁暴雪仲係咪共雪
作為Sony PS1玩到而家嘅小弟不得不佩服今個世代嘅左膠Microsoft,真係銳不可擋,誓要打殘左膠Sony。一山不能藏二膠啊。
諗起笑傲江湖果句:”千秋萬載,一統膠湖”。
最多現金好係apple 多到可以借返比銀行
其實啲任豚係咪bot嚟
賣cmos 都賺到笑
是都3.0 reboot吧
Warcraft 唔需要咁多熊貓人
佢可能以為sony 得ps4/5 同電話電視, 仲要唔同次元
點重視 舊班底嘅製作人SIE一早好言相向過 叫佢哋做啲大眾口味嘅遊戲 啲製作人唔聽 係咁整啲唔好賣嘅 你自己數吓Japan Studio邊隻game賣到千萬套級別 大多數最後唔係送就劈價賣 係咁蝕錢 開善堂咩 最後都只係改組變Team Asobi 唔係炒晒 主要係無同啲唔聽話嘅製作人續約
停止call of duty 減價
無知真可怕 如果大家要鬥上級財閥 微軟對比三井住友財閥 只係係鼻屎嘅企業咋 先唔好話同三井鬥 人哋淨係派Toyota出嚟 副身家都已經多過你微軟 你算老幾?
Former Xbox Exec Mike Ybarra Joins Blizzard as General Manager
Oct 24, 2019
https://variety.com/2019/gaming/news/mike-ybarra-blizzard-general-manager-1203382351/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞