微軟接近收購動視暴雪!

1001 回覆
370 Like 15 Dislike
佢target customers 根本唔care 硬件,係玩PS XBOX 先會比GPU比幾多核心嗰啲姐你買嚟同女友,屋企人玩會唔會講依啲
所以咪玩創意
成本唔洗咁高
咁係因為Sony 一向係香港主流,Sony fans 以前成日周圍屌下笑下MS老任,而家俾人笑返都正常

利申乜都玩
蜜蜂廠俾konami合併之後收晒皮,後來老任3DS嗰期救返呢個ip,konami先繼續出
你老母閪邊隻股票跌啊?
M$ 幾時買 capcom?
當年NOKIA又係咁
真係橋唔怕舊
唔係柏青哥咩
要睇下佢推到幾多subscribe啦
Phil Spencer條友成日都要衝出黎攞彩
但XGP上年公佈完過1800萬user之後就再無講過新數字
都可以估到呢一年升幅不似預期
所以我咪話競爭因素係假議題
只係兩邊互屌要搵個理由
The acquisition also bolsters Microsoft’s Game Pass portfolio with plans to launch Activision Blizzard games into Game Pass, which has reached a new milestone of over 25 million subscribers.
老任法律部都幾勁,告下人又有錢
電子垃圾產廢就收返埋啦
咦,啱啱公佈架?
老任出名多cash 同從不借錢

之前有睇過係因為之前高層見過太多遊戲公司all in去一個product 道搞到間野破產

之後就定左不斷儲錢同唔借錢既公司傳統

啲錢可以比佢哋有就算失敗都唔會令公司收皮既自由創作空間

Wii u 果時廢左幾年都照輕鬆派息 完全無財困
事實上現金佢上季仲多現金過sony
但sony大間過佢好多
記得有game新聞講就算老任今日開始再無income都可以頂10年定20年
Capcom係家族生意 唔會賣
不嬲console war IOS vs Android Marvel vs DC依類都係傻閪要埋堆浪費人生
係, 今日公布
sony 係度搞game審查 ,內部玩政治歐美果邊贏左就關哂日本果邊開發, 為左政治正確 硬撐tlou 2 ,五毛PR 刷分 買獎,
最大問題係背叛支持者 only on playstation
Switch起碼玩多2,3年
唔係合併
係單方面收購
即係動視暴雪由大公司變咗做工作室

不過淨係動視得返cod賺錢
其他Ip都收曬皮
暴雪重要所有員工都走得七七八八
可能真係冇未來
SONY係勁 但Microsoft係四倍 四百億美金淨利潤
你係咪掉轉咗
activision先係值錢嗰個
共雪負資產嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞