微軟接近收購動視暴雪!

1001 回覆
370 Like 15 Dislike
Cod都算打得下咋
外國人好多買部ps/Xbox嚟做cod/fifa啟動器咋
年經作每年都賣過10m嘅IP都係打得下咋
Netflix今年先做到帳面利潤,但實際上仲有大把債
Disney+一樣有排赤字

真係無得拎黎同Azure/office365比
叫得爸爸點會流呢
無限💰制
我唔係要微軟贏
我要sony收皮
sony收皮 game一樣有得出
行subscription目的係做大個user base 呢個moment賺唔賺都係其次啦 你攞到市佔到時自然有帳面利潤
到時就任微軟標價
我反而高興微軟無放棄XBOX
咁樣SONY先唔會再HEA住做野
我就係要見到呢啲

贏嘅就係玩家

不過係怕班game廠收入少左
隨便
係有料標幾多都買
都要個定價合理先有得賺
宜家XBOX不斷特價賣XGP真係靠母體輸血去燒錢搶市佔
轉做三廠專心整驚喇
叫neil druckmann去整多幾隻last of us 2
創造多d嘔心情節再去屌玩家bigot加唔識欣賞就實贏啦
sony 死唔去既 遊戲相關估3成多小小
https://www.sony.com/en/SonyInfo/IR/library/presen/er/pdf/21q2_supplement.pdf

恆大之前都有搞汽車
最好就兩邊都有正既GAMEPASS

兩邊有競爭都係玩家得益最大 真係好既我又唔介意玩曬兩邊
聽講過Game廠員工,唔計啲垃圾高層,係睇隻game首月銷量去出花紅
Diablo、WOW、Warcraft、Overwatch、爐石,如果微軟有心搞,依啲ip全部有價有市。

而家微軟聲稱收購暴雪係為咗元宇宙發展,如果將來整隻VR WOW出嚟,我一定狗衝。
SONY收購到Take-Two既話就世界大戰
紅祖藍:好抵買
COD已經夠滋潤啦MW Black Ops兩個招牌都保證銷量過千萬

都唔知有咩好嘈
睇親d罵戰都係不外乎屎黎屎去同屌人老母 然後不願面對再順手打個飛機
其實要救大波羅 WARCRAFT 靜係呢兩隻靚救到既韶已經值600幾億

但問題係都幾難救 隻手機版大波羅入左M$數咁重反唔反
而家我當洗咗底喇,已經dl返爐石
淨計北美真係獨佔Cod既話Sony 等於將PS4 時期儲落嚟嘅市場嘔番出嚟

Sony 自己第一方獨佔就算出多幾隻兩三千萬銷量都拯救唔到
Game Pass喺以量取勝,訂閱人數夠多嘅話足以填補
唔止有份 係全部歸Sony 只係蜘蛛俠出係其他Marvel電影就無分成 同蜘蛛俠模型週邊都係歸迪士尼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞