微軟接近收購動視暴雪!

1001 回覆
370 Like 15 Dislike
wfc性醜聞咩冇新花生咪沉底
Sony 當年用咗好多功夫先從MS手上搶咗COD partnership返嚟,而家MS直接用錢吞咗真係好霸道
好咗好多啦近年
MS收錢就斷人頭收
但就唔知Game廠係斷download計定係入library就一舊錢過
有冇機會blizzard game上埋steam
Xbox game好似一直都會上steam
MS識玩嘅一定炒撚曬班人大肆報道,之後再出隻好game 係Blizzard IP,咁就救世主feel
遲啲全部xbox 獨佔
Sony 玩撚完
仲仆街過毀約
Cod出啲垃圾skin 但賺到笑 依家仲有MS
BF出隻垃圾 咁多負皮應該玩撚完了
自從換咗個白左ceo已經死得

ps5冇貨
放獨佔上steam
關閉多間日本studio

仲有大把罪狀
性醜聞再多用家都無得益
同罪大比高下立見喇
微軟今個世代真係有心搞
剩係個game pass都夠屌打
抵撚死啦ps5,又冇機又冇game
你地肯定呢個唔係activision政策搞到咁?
之前強行換血換個女ceo落暴雪, 唔夠半年就落左台果件女權膠

暴雪最大死因係賣撚左比activision
pc玩家用緊pc game pass已經覺得好抵
收購完加多一堆遊戲任玩唔通覺得係衰野咩
家陣都係每個月俾少少錢睇佢地走得幾遠
正常資本主義思想應該斷download計,如果唔係冇人會勤力
有撚用咩 臭哂啦 出到好game 就唔會比人收購到啦
你講個三樣野
第一樣關顯卡supply事
第二樣係好事,都唔撚知咩年代,用pc做到嘅野冇撚啦啦要買多部家用機,我部pc啲spec仲好過ps5
第三樣就真係仆街嘅
佢啲品牌肯認真啲做一定發過豬頭
根本上就係M$策略成功 仲同你鬥主機銷量先on9
我直接變遊戲服務供應商 靠xgp pc=xbox
玩新cod你要五舊水 我就幾十蚊
我仲有其他收購左既工作室 新作直接入game pass
唔想係console,未來係subscripion

而家係戰前備戰,收購IP儲多d彈藥
黎緊Google,amazon,Apple,Netflix,fb就會入場
書/歌/片/game上,MS得game叫霸左靚位

等睇Netflix/Amazon既自家製遊戲行唔行得通
Google行雲端衰左鑊
Apple想靠iOS但都
FB就重注AR/VR

所以無咩獨佔,照上ps但收69.9
有錢唔通唔賺咩
Sony fanboy會屌住課金
有爐石討論未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞