微軟接近收購動視暴雪!

1001 回覆
370 Like 15 Dislike
咁解釋下點解B社以後啲game又唔上PS
關於你第一段,
應該講係雙修, 遊戲同電影唔同既地方,
係中間好多地方都可以靠比多啲錢去解決,
例如dlc, expansion, skin etc

subscription可以話係一個宣傳或者係一個demo
而附加內容基本上都係另外收費
真fans會入正貨賺多舊, 無論係steam又好m$既平台又好,
得益既會係開發商
索索又黎表演我有獨佔我最強
戰神: pLaY sTaTiOn eXcLuSiVe (also available on pc)
對馬: pLaY sTaTiOn eXcLuSiVe (also available on pc)
一個pass 玩曬 魔獸+SC+紅色警戒+帝國時代

fps 有doom halo cod gear ,你話xbox game pass 喺元宇宙入口我都信
關咩事,佢要個版權啫
如果佢好似LOL咁用魔獸個世界觀整套CG電影/動畫,你會唔畀錢咩
反而希望有大水喉,一啲cut咗嘅大IP可以重新啟動
Prototype當年真係好好玩
ss 難開發+提早收皮得罪game 廠
北美32x 腰砍信用破產

所以啲決策太短視真係出事
最慘班三廠開始摸熟SS開發 你又宣布谷下部機 唔嬲有鬼
旗下上唔上最終由MS決定
可以睇下2022有無cod上ps5,反正我得xbx

佢認為條數靠xb/pc賺夠未唔上
想賺多鑊未上ps,怕吸引唔到人黎game pass未唔上

MS對獨佔既態度唔係好強硬
目前得任天堂係堅持自家主機獨佔
我只係講你邏輯出錯姐
係度講“有錢唔通唔賺咩”,商業決定唔係前面嗰句咁簡單
你自己宜家都講返晒出黎
sorry大佬,眼瞓無留意你本身quote嗰個人講野嘅
Godfall 又唔係送完整版
睇下AOE4搞成點
依家驚佢買左IP外判就GG
MS大過任天堂好多吧
好難比佢吞併到
佢玩一年獨佔都算獨佔?出PC算唔算獨佔?
舊時迫你買主機既獨佔得番老任,條底線係變左

而家halo同gow都係PC早十年邊有可能
痴撚線
有錢到呢
吞日本ps啊
索尼都係大任天堂好多點吞併
學lol咁整番兩三套動畫炒番熱個場
食住個勢再出埋WoW2
又可以再戰廿年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞