微軟接近收購動視暴雪!

1001 回覆
370 Like 15 Dislike
有未來就唔會俾你咁易收購啦
淨係Diablo 玩家個數量已經屈機

外國不知幾多人玩

又有得玩,玩家又賺到金錢,雙贏
ow?
MS大把錢,隻game未搞好就比你delay到搞好為止,halo咁大ip都炒人重新搞過比佢delay 1年,暴雪咁多ip 搞返起2,3個都夠
呢單嘢最緊要係對sony喺鬼佬市場嘅打擊
亞洲市場自己收自己皮
以為奶鬼佬有好日子過,睇嚟係自食其果
仲有銀行 保險 半導體 音樂 電影 電視台
呢啲假膠黎姐,點解有人理
佢問得出呢個問題就等於問而家迪士尼有乜嘢業務一樣
Bethesda 冇未來咩唔通?咪又係買撚咗
微軟今日(1/18)宣布,將以每股 95 美元、總計約 687 億美元的現金價格收購美國主要遊戲開發發行商 Activision Blizzard,將《決勝時刻》、《魔獸爭霸》、《Candy Crush》、《滑板高手》、《暗黑破壞神》、《鬥陣特攻》、《寶貝龍》、《爐石戰記》、《吉他英雄》、《袋狼》、《星海爭霸》等經典 IP 納入麾下。

講真 玻璃既IP 對PC可能影響大D
但係對家用市場 吉他同COD叫打得下
xbox fifa有人玩未
幾多歲?
Netflix disney+全部都行subscription based
收購b社嗰單真係steal嚟
抵到爛
不來 candy cash 係共雪嫁?

好多廢佬玩 ,廣告收入好勁
我記得Candy Crush都賺好撚多錢架
sony有咩業務岩岩拍果套gg俠 sony咪有份囉
條水掂就食住上唔洗點大改㗎啦
DS轉3DS都係升下機能加咗裸視3D(當初連陀螺儀之類都懶加)
Sony宣佈成立新部門正式進軍汽車行業
https://lih.kg/2834008

係賺多錢既 但係對家用玩家0影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞