微軟接近收購動視暴雪!

1001 回覆
370 Like 15 Dislike
其實老任宜家都無乜換代壓力
Switch都仲有排都未飽和
仲要係一間臭到冇得再臭嘅屎 神仙都難救

最多搵佢啲ip嚟做其他野
一日冇錢 老任c9 但出隻PK mon (game)就印到錢紙

更何況家下日日 印TGC card ,向歐洲=印銀紙
老任直頭係自己一片天
唔洗同SONY MS癲
係有班索索咬住唔放之嘛
派D濕鳩女權去Blizzard原來就係為咗呢步棋
人人有價遮 成個家族買起佢 / 比小小股份交換
Capcom 成個家族又唔係好團結
可以玩返爐石了
咪係 blizzard呢間垃圾10年疴唔到隻續集出黎
年年靠wow 開2隻新raid boss扼飯食

cod同cc先係正菜
講真M$大可以清走入面既人再換翻開國元老翻嚟
佢要個IP啫
Cod 係歐美一早已經深入民心
MW2 / BO2 簡直係cod 黃金時期
好多人都係細個玩過 所以一直keep住玩
即使連一啲冇打機經驗嘅人都知咩係cod
寧願年年買cod 玩 都好過試新嘢

包括我在內

Warzone 仲要免費添
好撚多外掛 但啲人都照樣玩
純粹只係因為cod 呢個名

學樓上話齋 吸金力強
Xbox 仲要係喺歐美係好受歡迎
共雪比 m$ 買左後

可能唔可以賣代理權比700 啦

美國 國法唔比解放軍 公司有金錢交易
Sony仲有咩業務?
啱啱公布咗2500萬
啱吖
halo新果集係半成品來雖然
劇情好過halo5加埋夠嘢玩
上年三大槍game兩個爛橙
點話都訓住贏喇⋯
暴雪其實除左COD未死得之外
而家都無咩GAME會令人覺得興奮期待

我都唔知呢單收購有咩討論價值
不嬲戰國系列先係親生仔
咁香港係亞洲地區cod係冇咁多人玩,香港人唔太知都正常
一季淨賺百幾億
始終揸住好多大ip ,睇佢可唔可以搞返起
電視 電話 音響 相機.....等等
佢下代仲係咪switch 咁既樣都成問題
老任代代都有新搞作
如果轉左美式營運
老實講只係屈IP定期升下配置
都可以穩定收錢
但老任就係唔肯
所以個股價完全睇佢係咪造屎行
每季可以買一間zenimax 後仲有錢袋
activision 仲有好多手機同埋暴雪啲IP都好值錢下
唔洗贏到盡 而係要SONY輸
EA BF 收左檔 而且xgp有埋ea play
手持COD HALO OW三大槍GAME
要知道好多鬼佬部機只係用黎玩cod fifa gta mincaft
年年ps最高銷頭三都一定有cod
PS已經殘廢左一半
回多半年血買多一間大野可以完全收將同sony重疊既都拎哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞