collar係婦團選出黎既女團,完全唔係用男人角度出發

925 回覆
2651 Like 882 Dislike
佢有改變個取錄同俾分準則咩?男女一樣睇跳唱睇台風?

咩Market research 計出黎?

組個團出嚟原來唔係為咗取悅觀眾?
依家揀到出嚟唔啱連登仔口味。
劣評如潮,可愛靚女踢得7788。
淨返嗰啲,好多都俾人話樣衰。

會唔會你係高估咗人地個台做既決定
Viu真係由頭到尾都係紅底cap水台

兩個團都係賣緊夢想同人設,玩自己炒作炒人氣帶紅,睇到mirror都可以爆紅,所以咪做多隊女團copy曬成個套路,再cap多一筆水

芯0同尋求都係自身有大缺陷,但賣堅持追夢

Marf跟姜濤條冠軍路,狂拍廣告賺錢回水再靠fans課金狂捧

兩個Locking隊長唔使講,copy & paste

Day可以同Marf爭上弦一,同姜狗Ian一開始一樣鬥競爭,玩fans內鬥谷課金

Ivy、Candy做女版frankie,有咩事就話顏值擔當

So ching做黑歷史擔當,可以同AL一樣用嚟炒新聞同比人屌

Winka做vocal,唱得唔使好好,好過其他人但又唔會顯得其他人太差就夠做

然後女版Mirror就誕生,viu繼續扮偽黃台,洗班港豬腦再等傻仔課金供養,日日呻個台無錢,等fans出埋錢幫佢哋賣廣告應援,繼續低成本高利潤咁賺到笑,轉個頭繼續話無錢

老實講,商家佬嚟計真係好叻,不過希望啲人唔好覺得viu會有咩社會責任、包容唔同政見、做好音樂呢啲嘢,根本全部都只係錢作怪
搶左迷miss pun 毒撚d 課金姐
追阪道果班大把香港人
viutv真係咁勁就唔駛3年先捧紅mirror啦
仲要食正疫情班女冇得出國追星
定係你覺得連登係主流意見😂😂
我捧得你上去就屌得你入啦

呢個世界主流永遠係左膠意見,係叫你包容,叫你忍,叫你唔好歧視老閪。

但sorry,你隊垃圾照顧唔到連登群組,連登群組就唔忍你架啦。

人人都鍾意食屎,迫我地都冇用,
我地係唔食就唔食㗎喇。
而且唔鍾意食屎嗰班人,佔嘅比重都唔細。
其實課d咩金?

演唱會? fans只能令到佢紅

但明星賺錢不嬲靠紅去賺代言果類

收入不嬲唔係靠課金, 定係果d追住佢地出席活動叫課金?
睇女都係波,樣,腳,AGE, 完
乜都冇,完
只想要爾君BB
重點唔係咩路線
而係人
但班港女就包容唔到肥仔
韓妹口味正常 邊似港女咁毒凸
婦團都有市場
咪就係,鏡隊點解唔包容肥仔
依家同我地講要包容樣衰果D女,真係雙重標準
演唱會飛、唱片銷量、電影票房、周邊產品(以前有寫真集之類)、fans 去追星令明星人氣高廣告商自然會搵偶像代言
而家都唔知正職歌手定廣告員咁
你睇下賣衫嘅地方女裝部大d定男裝部大d,就知邊個最肯洗錢啦。唔好同我講女團可以代言3C產品
又係雞先定蛋先嘅問題,香港娛樂產業唔夠大,要夠紅先多收入養一大班人,冇廣告收入唔係咁易維持,畢竟唔係以前一張唱片賣過百萬張嘅年代
但都唔洗選一隊肉酸到男人討厭架下話
而家連觀眾都係向廣告出發
到佢搞event時搵鬼睇
連登開咁撚多造星post
個個日本校服前傳mv有好大責任

首先用日系清新拍攝手法同日本校服引你班麻甩仔注意
同埋暗示:大拿拿三個mv喎校服喎迷你裙 今次仲唔係搞少女妹豬女團?唔係viutv會剪三個mv出黎?個到成本幾大呀?

(因fb班友唔會有連登仔咁神心日日討論 又整gif,meme呢樣個樣 靠fb公海 節目嘅熱度就死得)

連登仔係呢半年黎 提供無限素材比啲記者cap screen出新聞
連viutv都直接用連登comment擺落節目入面

最後 一鑊橋起連登仔
viutv推出一隊佢地認為符合大眾審美嘅女團
亦即係花姐講足900年嘅「有觀眾緣」

連登仔,慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞