collar係婦團選出黎既女團,完全唔係用男人角度出發

925 回覆
2651 Like 882 Dislike
要全員青春少艾,可以去追after class或者日韓女團,又唔係無得揀,用結果去懲罰viu無眼光丫嘛,佢賺唔多咪知錯囉。
鳩蛇唔中意 = 會紅
中女要消除大眾對女人嘅年齡歧視就要全力支持心齡意識形態之爭
買野最多係婦女市場呀
男人負責俾家用
邊有時間 金錢追星
當年K-pop大行其道,你出乜都死
而家有疫情(另加政治因素),基本上你出任何本地團都跑得出
鏡咁廢都紅得起就知韓團黎唔到香港,港人又去唔到其他地方,無比較情況下本地團當然有優勢
如果比實力,viu 果三個團既團員實力,連韓國最普通既練習生都比唔上
最肯俾錢買野就係婦女,我見到candy件gucci都想買呀~
我係4x女
鳩sir,我一向都好敬重你。
容我講句老實說話,你嗰Post #1 我非常認同,
男人角度嚟講你啱曬,同我心諗嘅野係幾乎完全吻合,如果只論鍾意邊款,男人喜好,你100%啱。

但今次推呢團型格風,100%係收益上嘅商業考慮,樓上其他巴打覆嘅野都有D講中咗個要點,追星嚟講,真係女性粉絲係比較大消費力同消費意慾。出隊青春可愛學生妹女團嘅話,我會答你「旺J唔旺財」。睇返韓國方面,追女團嚟講,不嬲大家都心知,「得女飯得天下」呢樣野,韓4人女團 Mamamoo,人稱男團,粉絲男女比例幾乎去到 9女1男,女飯撐起成團。當然仲有其他例子,BlackPink之類都係差唔多。但更重嘅係,留意返如果睇追簽售要買嘅碟數量,男女團嘅數字係差天共地,最紅嘅女團Twice級别幾乎都係100隻碟已經盡,絕大部份應該都係50隻樓下。但男團D 2,3,4線垃圾團閒閒地要課40,50隻左右。呢個就係男女飯嘅收益差異。

同埋Viu應該都深知廣告收益先係最屈,香港人習慣免費娛樂,Viu都費事向觀眾埋手,反而向廣告商埋手,思路仲正確,加上型格風賣到嘅廣告應該會更多,2022年嘅商業角度嚟講,Viu做緊正確嘅事。

我當然明鳩Sir燥乜,屌你老母比你整女團整撚到咁,點追? 點撐? 鳩Sir應該內心都係想撐隊香港女團,但真係失望咗,唔緊要,有我撐你。追囡囡當然追韓團啦。唔好嬲豬啦鳩Sir
造星post96強我已經不斷講女團主要唔係為取悅男性 結果俾人屌到仆街 有冇人記得
呢個世界係圍住連登仔轉的
組嚟係拍劇
拍完就散咗
最中意啲毒撚代表曬所有男人講野
咁我中意blackpink多過twice 係咪我唔係男人?
我淨喺想睇會睇到扯旗嘅女團
第一個衝出黎柒暏

Dollar 已經黃雀在後
true
許廷鏗咪 tvb 出身,只係當年未叫 cctvb
咪係
揀個大波長腿,啲男人j完就算架啦,佢地打左咁多年J有冇幫襯過正版AV呀?
唔通啲女優唔正咩,佢地唔鍾意咩
Jpop霉撚到咁都仲叫人跟
真 所以我去追TVB個幾個好過
仲要未成年夠嫰口
下面嗰個根本唔係團,係拍劇嘅角色
男人消費力邊有女人咁高
睇韓國啲男團CD銷量就知啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞