collar係婦團選出黎既女團,完全唔係用男人角度出發

925 回覆
2651 Like 882 Dislike
就算麻甩佬唔會追星
咁多kpop女團吸到女fans
有邊隊係靠36歲先吸到女fans呀?
你唔啱睇姐
以為自己邊個啊

Mirror啱啱出嗰陣咪又係係咁屌
如果聽大家講
Mirror都唔會咁紅啦
當初個餅冇依家咁大,一分show少錢仲要拆九份,計埋仲衰撚過打工。又冇FBIG廣告賺錢大法。
當年經理人公司都處理得唔好,入面分贓唔勻。有人都自願走

其實依家男團有同樣問題,鏡個情況大家都明,下弦真係聽食屎
我係上弦都想單飛接晒D JOB食晒SHOW錢
唔分俾下弦
AK卡係中間,想單飛真係好明白
明明自己有潛質搵多D,但接JOB排隊又要排第6,有上面帶住一齊接還好,
接完團體又要分俾下面班乞衣。接得少仲要分

Dear J TIM,RB 6號果D,出show同其他團員比差好遠。

好多主音唔抵得諗真啲拆左伙單飛算。
好似CAS,MR果D咁
我意思係overall Alice就係實力真係唔係最掂囉!揀visual… candy ivy已經夠,再加多個已經唔夠實力。
只係話再者,Jer單野,搞到想捧佢都唔得,咁解!

Gao/ SumLing可能唔係最掂,只係實力上,我個人認為真係比Alice更好。其實都唔係我個人認為,去到final ,評判都係俾Gao/ SumLing高分啲。咁即係代表左星級評判覺得佢地有實力過Alice Yoyo…

但係講到尾,如果你認為佢地真係無為男人出發去唸,可能未必唔係真。因為講到尾佢哋都係要賺錢,商業嘅角度,大眾真係女人多,肯畀錢刁心消費群都係女人,你叫人哋點諗你哋呀。。。蝕錢搞咩,要蝕錢俾你地睇,不如唔好搞。
但係其實芯0係真心算keep得幾好嘅(對比同齡中女),樣唔差又有實力,可惜了 太早出世同成班00後拍埋一齊個combo真係有d怪
Ivy so MV都幾靚嘅
可以淨係追嗰一兩個嘅solo然後憎個團或者其他隊友嘅啫
Mr單飛咩
黎緊有cas x mr
只能夠講,Viu直接無視班毒撚不過比起Collar,Lolly Talk應該真係會仲吸到更多毒撚課金撚消費
連登既世界觀可能就係咁
但現實就係正常過到壓測買樓既人
根本壓力唔大
甚至過兩年人工增幅已經cover到供款額
好多時剩既錢都會高過月入十幾k果班毒撚

https://youtu.be/TibPNzn2Nyg

Sor for po老團

不過如果係呢一種「型格」嘅路線可能都會吸引到男人,可惜有幾個靚女嘅已經被淘汰咗出去,所以依家想又要吸男又要吸女嘅實行性真係唔大
仆街,你true到班毒撚駁唔到
還我阿妹還我Sica還我yanny還我yoyo就會喺可愛視覺上享受d囉(但都係唔會課金),換走gao、winka、marf、心0

不過算啦,佢地target market係中女/學生妹,呢個組合應該吸到嘅
唔鍾意collar同罷買佢哋代言嘅絲打請正評
利伸:好反感
支持day solo 唔好比個團拖後腿
攞D正評黎打飛機.. 笑撚死
你覺得VIUTV咁大間公司無做過marketresearch?
佢地實計過條數點先揾得最多,

依家依team就係大大力拍打你塊面
講比你聽佢地覺得毒撚無消費力
正解,上面一堆留言講到d女權撚同班闊太/中女會比錢追呢隊婦團咁
唔好傻啦人地一係追鏡,一係追其他靚嘢啦
要審美有幾差先會追隊定位同造型都咁撚柒嘅女團?比人笑到面黃呀
仲要吹奏件完全唔靚嘅芯0,因為佢仲要犧牲埋幾個青春少艾,d造型完全同佢哋格格不入
利伸:90後中女
攞D正評黎打飛機.. 笑撚死
你覺得VIUTV咁大間公司無做過marketresearch?
佢地實計過條數點先揾得最多,

依家依team就係大大力拍打你塊面
講比你聽佢地覺得毒撚無消費力
講左好耐啦
連登好多獨醒撚
行型格路線唔係問題, 但係搵班柒閪(Marf Gao)嗰啲就好大問題 女artist尤其係偶像, 靚只係基本入場券
用返隔離post個例子
super girls岩哂男人口味
而家隊野去左邊?
真係駁唔到

真 如果sell可愛 Gucci都唔可能會贊助
擺明唔係俾連登班中學雞追架啦
消費層都唔同,點賣Gucci廣告
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞