[背囊撚][9] 返工 返學 出街 行山 露營 旅行 都要揹背囊

1001 回覆
40 Like 15 Dislike
想問問有無師兄用過 NÖRDEPACK 睇左一輪 覺得佢最fit自己需要 但見無乜人討論過 係太冷門定quality麻麻? 麻煩曬咁多位
想買過放到15吋電腦 iPad 同少少嘢 買Mystery Ranch 2 Day Assault會唔會太大?
會 咁少野放 揹咁大個袋
27L 而且 都幾重下...
你要個造型就無計了
Hong Kong Authorized Stores Address:
The ONE 香港尖沙咀彌敦道100號 GA07 鋪
淘大商場 Amoy Plaza-Kiosk LA-A1(豐澤旁)

未見過人用 去睇左先囉
咁算了 thx
其實得電腦大其他嘢好少 都唔知買幾大好
我都淨係係街見過一次 覺得唔差
我會去睇下 麻煩曬
轉頭個 Bellroy Apex Backpack 就到貨
好撚正摸上去個質地,打開個袋個感覺都好新鮮
用咗幾年 urban assault 開始覺得 flexibility 唔夠 夠裝啲野但好難放得好

又心郁郁想買袋了
有冇邊款背囊側邊有拉鍊,
孭住可以唔使除就拎到背囊入面啲嘢?
thx
買左幾錢啊
3500 官方價
都唔平喎...
用後覺得值?
本身bellroy fans. 買佢個 用料 design 同 工藝。
個料上手好正
https://shop.price.com.hk/hkviking/product/71386
想問大家fjallraven呢個袋防唔防水,d料襟唔襟用
主要返學袋ipad, notes, 水樽,遮
見$500樓下幾吸引
感謝
High coast呢隻料主打 防水輕身
唔適合揹太重
但你咁少野揹。無問題的
搵日去摸下先
Thx巴打
Osprey 55-65L 露營有咩性價比高嘅背囊?太多型號唔知點揀 budget 1-2k
Osprey 呢個牌子既評價如何?
近排想換袋 for 日常用 30L以下就夠
留意到osprey everyday系列啲袋都唔錯
價錢又算親民 所以想入手返一個
本身用緊Mystery Ranch Coulee 25
但揹咗幾次就唔係太鍾意佢上背個感覺 想放返出去
另外仲睇左arcteryx mantis 26
但arcteryx而家比大陸收購咗就唔太想買
OSPREY 今季貨好似俾人清得8899
其他大牌子 有特價都OK
gregory
mystery ranch
fjallraven
新玩 建議直接65L
你搵到8折就唔錯了
呢個牌子無死錯人的
用料做工都算好的
設計岩用可以上馬
佢D roll top 袋都幾靚
大家有無係 Facebook 入 Carryology 呢個 group
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞