[背囊撚][9] 返工 返學 出街 行山 露營 旅行 都要揹背囊

1001 回覆
40 Like 15 Dislike
D YEN 咁平,好想買返個土屋鞄製所既背囊
有冇咩款同間格似mantis 26??
想要前面有2格細袋裝野
邊隻型仔又負重好 用緊decathlon 20L最平嗰隻成日咩到攰
咁岩見到背囊post
睇左陣都覺得隻bellroy classic compact幾正
間隔幾好可以放notebook ipad
compact男用細唔細?
香港邊到有F/CE嘅背囊買
上網睇啲款幾好 但想睇實物同揹上身試下
但係舖頭有話貨品價格有跟住下調咩?

日本yen跌左,啲品牌好撚醒架,會調整番個yen價格平衡返,如果佢哋係shipping to worldwide
細唔細睇你裝乜架姐
我放假出街用,就覺得Classic20L 有時太大,用一次就擺起左,點知之後出compact 無理由又無多個,實畀人屌

呢個抄邊隻?
North face?
我去望過啲間隔幾好
如果搵到邊隻係正版就買嗰隻船
我自己去揹過上身都幾細隻
唔係講佢容量細 係上身效果
不過平時出下街 去做下gym都唔錯嘅
之前趁10000 yen入咗隻urban assault 21L
所以想買隻細少少
都係放吓iPad a4 notes之類
覺得細細隻過千少貴
料靚嘅話我覺得ok嘅
背囊都預長用
我都打算買隻classic 24L用
係糾結緊買咩色
想問下
Bigpack 既 omega 30 點睇
黑色版
男仔米八高用able carry daily backpack 會唔會細得濟
有冇買navy blue 色既巴打分享下評價
$1000 左右,返工/行山用,要有notebook 位,25L左右
暫時睇中3個
Osprey Apogee 28
Osprey Transporter Small Zip Top
Able Carry Daybreaker

本身想買 Daybreaker,但好似無 notebook 位同埋好易爛?
有冇其他推介?
3揀1
我揀Osprey Apogee 28
日元咁低水 佢都唔多想日元出貨啦
出口批發係美元結算
依家隨時佢日本零售價平過海外批發價
除左Goruck 仲有冇咩軍佬風
點睇Nomatic? 上網睇過d款好似唔錯 但出街唔多見有賣
依家去緊睇 Matador Beast 28,貪佢夠輕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞