[背囊撚][9] 返工 返學 出街 行山 露營 旅行 都要揹背囊

1001 回覆
40 Like 15 Dislike
大家點睇呢一款攞嚟返工?見到有人介紹覺得幾好樣又唔貴
官網買City pack pro x-pac 4日送到屋企
可惜既係電腦隔層始終都放唔落部17寸 notebook, 得主隔層放到
唯有帶部細D notebook既時候先用
揹上身係好舒服, 而且間隔都係我鐘意
不過日後如果有再大d size既, 電腦隔層放到17寸 notebook應該再換
搵左好耐, 都係未搵到100%滿意既款
棄左Errant之後換左佢,條帶易走位之後冇投訴,不過自己加左個扣之後解決左
另外,
輕身
容量比想像中大
間隔多,好用
兩個水樽側袋向內夠安全,不過可能有人覺得唔方便
兩邊防水拉鏈單邊膊拎野方便
背帶同後面天氣熱時會焗身
bellroy 邊度買會平d?
thx ching
諗緊able carry daybreaker 定買佢
不過睇上網review話寫信投訴會加個扣俾你😂
睇你想做咩
自己有 daybreaker, 純粹普通返工, 做運動裝野, 佢設計偷走晒d 袋, 用料唔入水同勁輕身,就係貪佢輕先買。但問題就係好少間隔, 裝野唔方便,同要彈d 袋口細到仆街,勁難拎野
之後同樣睇中bellroy venture backpack , bellroy 袋一貫岩城市,工用,間隔擺野舒服,比起daybreaker 點都係重d,唔係話好重, 但自己鐘意周圍行, 行得耐就會feel 到分別
有冇人用過triple aught design 個fastpack litespeed?個樣好似幾正,20L 左右日常用ok 嗎?
日用? 1.72KG 好重喎
你好多重野揹先好諗啦 5KG+
請問下而家有冇推介去邊買osprey 好?
想換個大啲啲既65l up
可能都係notebook 同外套
1.72 kg 真係擔泥
Able carry雖然香港牌子
但手工好麻麻,暫時不了
咁平,你覺得靚仔就ok啦

想知係咪大陸造
呢兩隻款香港邊度有
係,made in China, fabric 就外地輸入
Cordura nylon 同 xpac 都係美國野
泰版Mr 咪又一街都係

Gregory真係屈
用極都唔爛
我想換袋呀
自己𠝹爛佢算啦

或者捐去救世軍
Budget $1000到 各位巴打有冇番工斯文款推介
City pack pro 主隔層無間隔,係咪要用packing cube先pack得好
係,同埋睇下你想放D乜嘢物品
如果日常用,加個tech pouch放濕星嘢好D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞