[背囊撚][9] 返工 返學 出街 行山 露營 旅行 都要揹背囊

1001 回覆
40 Like 15 Dislike
想請問有冇啲類似Doughnut Pathfinder嘅款同埋size (~25L)?

睇中咗呢個款但唔想買Doughnut

麻煩晒
Daybreaker
拆咗塊海綿出嚟背脊會唔會唔舒服?
同埋點解再拆嘅
見之前多師兄介紹喺k11買 諗住去望下先
因為我放銀包係頸後面嗰袋 唔拆會頂住嗰背脊
拆咗之後仲C服 同埋個袋可以容易啲sip laptop
K11唔知仲有冇門市喎
我見得觀塘同銅鑼灣有你自己上網查
唔該哂 可能我尋日先爬完兩年前嘅文 有時差
爬左好耐文 想買個新袋 但唔知邊個好
本身用緊Mystery ranch UA21L同埋不死鳥22
返工用緊 但覺得間隔好似唔夠 同埋多野個陣放唔曬

想買個新既for 返工+旅行用
平日會袋2枝500ml既水 攀石鞋 粉袋同埋一件外套
仲有d濕碎野 例如紙巾 消毒酒精 火機 鎖匙等

睇中左以下幾個

1. Evergoods CLP 28
應該夠大 外型靚集 但感覺間隔好似好business咁 我返地盤文職好似唔太襯 同埋去旅行唔知會唔會裝得好少 見佢main compartment厚度唔多

2. Evergoods CHZ 26
樣唔錯 內袋都算大 但無乜間格

3. Able Carry max
30L 好夠大 但如果平時返工裝咁少野會唔會好塌? 或者個外型會唔會大到成個龜殼咁 同埋唔知保養方面點處理 見有巴打話爛左 間公司都即刻寄個新既

我係絲 得160cm高 唔知以上幾款邊個會岩用d
有無啲靚既uk / canada brand
之前用開millican rucksacks
上星期去過
無左喇
Able carry 本身都好龜
矮絲揹上身真係慢慢地
依家係得返兩間代理同埋官網有得買
我屌閪個陣都會揹住背囊
我真係好鍾意背囊
請問有冇類似Eastpak呢款

正面唔洗有格,
兩邊有帶調整厚度,
背面腰位有暗格。

肩帶想要有插扣,方便背/除
琴日出左去睇曬3個 覺得CLP24同CHZ26岩d
但呢兩個好難簡 24好似個闊度唔夠 驚裝唔到鞋 同埋CLP係咪用pouch先好擺?
想問下邊度有得試evergoods cpl28
想買之前試下
睇中左 e 個,有無巴絲都睇過 e 款?

https://www.yoshidakaban.com/product/112823.html
某藍店 但我建議純粹試完就算唔好喺嗰度買
香港應該無乜邊間有現貨啦
佢太多袋款
去香港鋪睇下啦
KURA CHIKA by PORTER專門店:
〖香港〗
銅鑼灣Fashion Walk百德新街42-48號地下A舖
電話:2321 6733
營業時間:星期一至日:12:00-21:30
銅鑼灣希慎廣場4樓412-413號舖
電話:2468 3755
營業時間:星期一至日:11:00-20:30
銅鑼灣崇光百貨3樓
電話:2834 6675
營業時間:星期一至日:10:00-20:00
〖九龍〗
海港城港威商場2517號舖
電話:2175 4032
營業時間:星期一至日:11:00-21:00
旺角新世紀廣場2樓213號舖
電話:2970 0455
營業時間:星期一至日:11:00-21:00
尖沙咀K11 Art Mall地下G12
電話:2612 1788
營業時間:星期一至日:11:30-21:00
早幾日好似係k11 見過呢款
有冇人放 evergoods cpl24 carryology phoenix

唔想食炒
有冇人用過 Codeobell X-Pak EVO sling pack 23L? 有咩評價?
小弟想搵個EDC backpack
想問吓~25L嘅有冇好介紹?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞