[背囊撚][9] 返工 返學 出街 行山 露營 旅行 都要揹背囊

1001 回覆
40 Like 15 Dislike
thanks
我都想買City pack pro,因為我好需要單獨放電腦個層
但係官網寫放到16寸
我部17寸電競notebook驚放唔到
但有冇用家可以分享下好唔好用
其實Black friday大約幾時開始
樂天+集運
有無巴打用過BOUNDARY SUPPLY - ERRANT PACK?
有無咩評價?
最初Kicksrarter果陣back左Xpac版
間隔多幾好用pack,但實際容量比想像中細 同埋基本上一定要除袋先拎到野
用左2年半之後摺位嘅Hypalon料開裂,Reddit都有其他人呢個問d題
如果係咁不如買返mystery ranch好似好啲
係ASAP有啲難搵
THX BRO
仲未搵到啱心水 諗住一次過換哂運動 休閒用O既背囊
順便推下
黑花藍花都唔係咁易買到
想買黑花ALL DAY收藏下
等左2,3年都未買到
知到邊到有單聲
想問下bellroy Classic Backpack Plus ( Second Edition ) 同 Transit Workpack 有冇清用過,評價好唔好?
如果想買細既返工款backpack, 最抵邊隻
我都想知
點揀 / 點孭背囊先至唔會磨到衫尾起毛粒
呢個問題困擾左我好耐

Air zone 個網背好正,買完無後悔
想搵個25-30L 旅行 日常用
之前想買不死烏先知係中資
有咩野牌子推薦?
其實主要返工行街,間中行山,網背會唔會誇張咗少少?
諗緊買gregory miwok 32定CITRO 30
夏天出街無冷氣地方咪知分別
如果間中行山其實Able carry/ 狐狸仔好玩,我覺得香港地如果日常袋唔計間隔就係睇materials, XPAC/waxed materials 同cordura 500/1000D 都好方便,落雨唔驚袋內攏濕哂,因為始終唔係個個鍾意戴住raincover 行街
師兄你個兩隻都係普通背? Rab 隻Latok 28 仲型喎會唔會考慮下
返工成日咩notebook,重嘢,唔洗太大舊,係咪Gregory最好條帶夠厚
https://eu.gregorypacks.com/uk-en/citro-30-rc--ozone-black/14
https://eu.gregorypacks.com/uk-en/miwok-32-flame-black
citro有網,miwok冇網但多個獨立位可以放laptop,睇過啲review有冇網都有捧場客。
狐狸仔都有睇過,但冇腰袋好似冇咁方便。
我身高184,24L樓下袋咩落反而冇大袋咁舒服,但大袋加網背如果日常用又驚睇落誇張咗少少。
最後買咗Lowe Alpine Aeon 27
我會要citro black,好似望落「無咁薯」
個人覺得腰袋除非你長途trekking/ 用大袋,如果唔係其實無想像中咁重要,因為你袋細一放落黎就拎到哂要嘅野
同埋巴打你咁高,會唔會考慮埋MR 2 day assault?同樣有間隔又用500D cordura 難得夠高用Mr 先襯,出街見班便衣小拳石用到成個忍者龜
屌,原來成幾個月前
都開心嘅
重、細,但靚仔,係咁多
想問下有無ching用緊bellroy venture backpack 22L?有無咩評價?
之前聽講個shoulder strap好鬆 要成日較 唔知依家fix左未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞