[背囊撚][9] 返工 返學 出街 行山 露營 旅行 都要揹背囊

1001 回覆
40 Like 15 Dislike
rip ruck 32 有冇評語
想問下 City Pack Pro Black 邊度有實物睇?
大家如果買Ulvo 30 既話
會要rolltop版定普通版
rolltop既話裝少野既時候可以縮返細啲
普通版就拎野方便
選擇困難症
睇下你鐘唔鐘意rolltop 拎野
Gregory 係邊到門市買平?

而家日日用住個aer返工 好撚重
不過我要拎埋ipad 同 macbook
唔知仲有咩選擇
日本網買
之前買咗個day pack先700幾
香港要1700蚊
睇咗幾日日馬好多都冇款

上sur 睇city pack
佢係放大版
thanks 巴打
你呢個都好似唔錯咁
呢個post都勁多人話aer 重
唔敢買
但間隔真係幾好
想問下各位背囊專家既意見
Bellroy - Classic Backpack Premium Edition
Fjallraven Ulvo 30L
Gregory - MATIA V2 1041 BLACK
Gregory - ALL DAY V2.1 1041
Gregory - SKETCH 22 UR 1052

呢5款 邊款比較揹得舒適??同最耐用??
好耐無買過背囊...依家呢個都用左差唔多8年
舒服就要自己試下啦 話晒人人身形唔同

純講耐用就
Gregory - ALL DAY V2.1 1041
無乜野會爛
無細袋仔 - 細袋易扯爛 一手快 扯一下 D細插袋好易爛
一隻料 加 一浸塗層 甩左塗層 都仲用得 係跣水弱左
加粗拉鏈又係難爛D
普通版個頂面會有一架,頂底有兩架,rolltop就真係得內籠
*格
感謝巴打分析
到時搵下門市 睇下有無得試先
本身睇中咗topologie urbex daypack 15L灰
想細細地返工用 都係袋下飯盒水樽laptop咁
但又好似唔太斯文 驚唔太啱用
諗緊定Re-kanken 16L或者黑色Gregory好
想請教下大家意見

able carry daily backpack 20l有冇師兄用緊
評價如何
冇記錯上年evergoods好似bf都冇減價?
平時用輕身 靚仔就得啦
topologie 果隻索帶真係運動款
Satchel Backpack 斯文樣

kanken no.2會斯文好多
有冇人屌閪個陣都會揹撚住個背囊
我就會
我真係好撚鍾意揹背囊架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞