[背囊撚][9] 返工 返學 出街 行山 露營 旅行 都要揹背囊

1001 回覆
40 Like 15 Dislike
我兩款都有
第一款返工用 放條短褲 水樽 飯盒 遮 pouch notebook 岩岩好
第二款出街用 行街買左野放得落
evergoods嘅都係咁
我有特登研究下佢個「結構」佢個型太彎,所以如果嗰日唔擺notebook撐一撐個型佢會更加彎,變相磨得勁啲 所以結論係點都放部notebook喺到會好啲 起碼個背囊會直身啲
vaude wizard 18+4
osprey STRATOS 24
Gregory Citro 24
點揀好 osprey好似太大 Gregory raincover要另外買
Thanks 巴打
我for返工用,打算買第一款
好似挺身啲,但質地同防水如何?
我買果個灰色 質地好過癮 你睇YouTube review見人會係袋面rr 下咁 唔知點形容 唔會太硬又keep到個型
灰色款個袋面扇水 唔防水 其他色唔知
唔同色唔同質料做 你睇清楚啲 最好去k11 摸下
暫時我買左佢隻皮板斜孭袋,質感都唔錯既
暫時想買多個返工用背囊
小弟喺做職安真漢子
周不時要帶住個背囊去唔同地盤做嘢
要帶住啲好大堆a4 size文件同埋安全帽四周圍走

請問大家有咩背囊推薦?
有個要求喺要夠舒服,因為都幾重下
補充返
自己有一隻26L olive嘅背囊
我覺得好好用,因為佢呢隻款個質地夠硬身,裝重嘅文件同埋安全帽之後都唔會太dur

所以之後再買多咗隻藍花,但喺發覺隻物料完全唔同,裝重嘢會dur曬,孭得好痛苦

所以想搵啲偏硬身,但又唔會好似laptop背囊咁硬
唔需要防水有一個外袋會更好

自己會外加一個肩袋,gregory padded case超正
有冇人屌閪個陣都會揹住背囊?
Fjallraven Keb Hike 30
我自己本身用緊 安踏鳥arro 16
有d問題想問
arro 16 同 arro 22 個背負系統會唔會好大分別?
同一樣野arro 22揹會唔會輕d?
另外諗緊換唔換 able carry daily backpack
今日去左feverguy試揹實物 同一樣野able carry揹上黎輕好多...
但我鍾意arro 16 個袋鼠袋 始終搵唔到代替品
同埋覺得arro 16靚過able carry
但able carry 內籠實用d 但無左2邊側袋又有d唔方便
大家有咩睇法
其實你揹幾多野
如果本身D野唔重
買個本身輕身D重好啊
有冇邊啲款好似不死鳥嗰啲咁挺身同貼背?
唔中意孭少少嘢就dur
axiom 24

原價放個Goruck GR2 1000D 26L 美版 睇下有冇人有興趣
xpac料買埋雨冚係咪多餘
完全夠你用
今個week會launch CPL24v3
https://www.reddit.com/r/EVERGOODS/comments/vbim30/cpl_24_v3/
有冇人有興趣夾單?
師兄用緊daily backpack ?
如果拎走塊背板work 唔work ?
想買able carry max, 想知有冇ching分享下其實係咪真係咁好用?
終於得到 希望輕身啲
我係daybreaker
Work 我拎走咗 仲舒服啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞