[背囊撚][9] 返工 返學 出街 行山 露營 旅行 都要揹背囊

1001 回覆
40 Like 15 Dislike
可以官網買
最後好似有人代理咗,但貴唔貴就唔知
開多D冷氣
岩岩屌左個bellroy compact totepack
好正
無投訴
我屌閪個陣都會咩住背囊
岩岩都買左個黑色
我個bellroy classic就冷落左
仲要岩岩買無耐
大家有無靚既messenger bag推介
bellroy 呢個有無人用過
想問下邊到有單獨既背囊雨罩買
去左迪卡儂搵唔到 上佢網睇又缺貨
想問下有無巴絲知邊度除左官網仲有賣Gregory Ladybird brushed white XS 平時裝下iPad 同少少嘢返工only

都係覺得白色靚過新色Seagrass

但睇左好耐周圍都係out of stock

俾鞋用嘅防水噴霧噴落背囊都ok? 普通尼龍料
之前喺amazon買咗個 成一百銀 睇返seller原來係強國人 件套仲可以喺淘寶揾到
唔介意有牌子 貴少少 百零蚊
沙木尼應該有
曾經有諗過買呢款嘅s 但係因為係女裝 唔敢買
佢個間隔好正
個款睇落都唔似女果啲(買粉紅色另計

咁講,反而應該少巴會用米白S Size 先唔易撞 一大一細同gf 同款都可以接受呀

算啦 我最尾就買左half day mini
依家用得好好地 費事再買 帶唔走同浪費錢
想買出街用嘅袋 淨係裝水樽同風褸 仲有ipad有咩介紹
暫時睇中 ablecarry 13
岩岩終於買左Daybreaker
都幾好孭
撐 開心使用中
覺得個袋有咩優缺點?
BTW 我都入多咗個 Daily
今日我都掙扎咗一陣買20定25L 最後都係要多空間啲既
因為20L真係唔夠俾我放野
有諗過買30L max 但呢個又大得滯

使用感
優點:
用左大半日 覺得承重能力幾好 孭得幾舒服 因為都放左好多重野 包括一部電腦都無覺得好攰
缺點:
條肩帶薄左少少 感覺比較硬 但唔影響使用

空間
優點:
空間超級大同好用 好似用唔曬咁
缺點:
間隔少左啲但都夠我用

外型
優點:一個字,型! 上身好流線型 完全唔覺累贅
缺點:無
Daily 同 Daybreaker可摸耳介紹下
Daily細啲但間隔好正
Daybreaker又好輕
買咗邊隻色呀

記住去feverguy買
我冇買Daybreaker 你可以睇吓上面位師兄介紹
我自己平日用daily 拆咗背脊塊海綿出嚟
拎一部電腦連袋+ipad mini + 一支水+一本書+一件褸 +tech pouch 都仲有半個袋空間淨 上身又唔會話好重

但缺點係個放銀包嗰個袋 放咗喺頸後面 如果同13/daybreaker 一樣放側邊嘅話會更好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞