[圍爐區] 老老豆豆,有幾多人係走唔到/唔會走

1001 回覆
2994 Like 72 Dislike
冇錢 英文差 個人hea冇機會移
Similar,何況有交足稅自給自足,唔係落來拎著數果150 隻低端人口咁
中二病得你 涼冷氣你就勁
咁係你自己令到自己連揀去留都無
怪得咩人?
打飛機黎講你都幾撚勁
唔洗咁樣睇低自己 去到外國你想lam 都唔係咁易比你lam 到
就算共產黨殺晒全部民主國家鬼佬都冇用,試想下如果...
地球只有『支那人,非洲人,俄國人,中東佬...』不如死鬼咗佢好過囉!
幾時有怪人
咁都叫打飛機
衝既都係班後生
成班收成期個個都係後面睇戲
走就第一個走
有咩事就話屋企張床要人
再唔係話咩唔係最終一戰
要保留實力
香港人就係咁撚識打飛機
見撚到你呢d言論真係忍唔撚到
出盡1000%力
係咪講緊班收成期係炒樓方面出盡力?
係咪講緊d吸血業主年年加租方面出盡力?
冇錢 走唔到
比喻幾好
大家理解唔同啫
我呢到講嘅係
真係有付出/著緊香港嘅人
打呢個留言個目的都係想同個啲
因為走左/留係香港
而覺得自己做錯左嘅香港人講
唔洗咁自責/自負
想佢地放鬆下咁
出盡1000%力緊係講個啲有係場運動付出過嘅人啦
當年仲掛注日日搵錢/淨係識屌個啲
依家又因為運動而走到嘅人
無咩同佢地講/講左都唔入耳啦
冇錢
走起碼要洗成球野
想問下係咩價值?同埋留喺香港就係守護緊?可唔可以具體啲?
唔洗咁在意,當中實有五毛,又有危機未殺到就走定先,再合理化自己走嘅人。
同忒修斯之船的問題一樣

睇你鐘意的係當中傳承的意義
定係現時的一磚一瓦
本來plan左同另一半走 宜家段關係都就嚟玩完
加上又想讀master 變相走既難度又高左
我指到時佢會逼你生仔
連登仔日日Ff有人會幫手
Sir this way
咁都唔係逼害
望埋你個名真係笑死人
睇曬成個post最撚仆街就係你,我不嬲唔反對人走,有小朋友我想佢走快啲添。有人走出嚟犧牲唔係換比你移民,係想親手爭取自己想要嘅嘢,你依啲係未打先走佬,要走點計到唔到你,周冠威唔走、何韻詩啱啱比人拉,幾時輪到你走?你連比人屌到仆街嘅泛民都不如,泛民起碼有人識,你係邊位?打國際線咁巴閉?羅冠聰話打國際線都比人屌,你憑乜?仲話要睇留港嘅人折墮,最唔應該就係比你依啲粉腸走仲要拎光環,你走完去外國都唔會做啲乜,最多去下集會之後返屋企,我話嘅。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞