[圍爐區] 老老豆豆,有幾多人係走唔到/唔會走

1001 回覆
2994 Like 72 Dislike
你覺得搵緊萬三,男朋友搵兩萬係叫搵緊錢?
其實香港人個底厚到你唔信
我自己做生意好清楚
你講韮菜都係斬最有錢個班
我呢啲得個一百幾十仲要係平民,點會搞你
啱啱出黎做野 好過冇
出前一丁同李錦記而家common 到普通超市都有啦喎
呢度係你屋企,但你出面街去慣嘅舖頭畀人查封,條路畀人封咗,斷水斷電斷網,戶口啲錢隨時凍結,宜家仲拆緊你四幅牆,笪地間過晒房,搬啲講另一種話過另一種生活方式嘅人入嚟住,得你一個坐喺最後一格階磚上面,話呢個係你屋企做乜要走。你當然可以咁堅持
我都知有人犧牲左返唔到轉頭, 咁多救生艇係咁多犧牲換返來,無事ge 人咁唔通唔行多步? 犧牲左的人換來的東西, 我地唔用, 在香港我們可以做甚麼, 香港比人割9菜就割硬, 唯有叫班外國人醒

利申:差d走不到
最嘔心就係不停吹奏移民同埋笑你唔走正傻仔個班人
留港撚: 哦 冇話要強姦我wo
人地搵得多驚過咗來搵唔返就話,你本身都搵咁少怕咩呢﹖
是但啦 走咪走 唔走咪唔走
有咩好互相攻擊
你真係好賤
佢地既犧牲唔係為左換一個比你移民既機會
攔你就攔啦 唔好講到自己打國際線叫醒外國人禁撚偉大
明明上面先講要食花生睇留港撚折墮
你收皮啦
逼埋你接受佢幫你口交
用bno 一般做不到蝗吧? 一返工就交稅, 又無福利? 5+1之後?
但唔反抗就一定無得贏
講得好聽嘅 就叫逆來順受
講得唔好聽嘅 就姐係……
唉 咁就一世 無得救
真....明明大家想分享下諗法
情感上
離開左香港
得到嘅民主自由全部都無意思
因為我地要嘅係民主自由嘅香港
19年大家講過
要留一齊留 要走一齊走
贏就一齊贏 輸就一齊輸
我會遵守承諾

理智上
離開香港阻止唔到香港變壞
對香港嘅打壓唔會減少
手足唔會無事

今日立場比人搞我地好嬲好絕望
唔關我地係香港定外國事
明明係軍事佔領區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞