[圍爐區] 老老豆豆,有幾多人係走唔到/唔會走

1001 回覆
2994 Like 72 Dislike
咪同你係外國一鳩樣
唔通你地係外國可以推翻中共咩
移民就移民
唔好講撚到咁撚偉大打國際線啦屌你老母
其實根本唔洗班果班移民撚
一話唔移又話你養港共 又話你擁抱大灣區
但其實起下果啲人底根本自己都無移 或者睇啲post都知係中小學雞

根本佢哋就好似叫人留守POLY班仆街一樣
想有人代替佢哋去做一啲嘢 希望嗰樣野會幫到佢哋所謂嘅抗爭
你睇下幾撚多人吹話拎幾萬蚊就可以移民就知班人on99
家不成家
面目全非
你走左係香港做到乜柒又關你撚事?
你移左民我都唔會要求你做到d 乜
係你話自己日日都打國際線我就好有興趣知你做到乜禁巴閉
點解救生艇唔係香港其中一個未來? 一定要係住在香港先係香港人?
你地班人淨係識問人係香港做到啲乜,係啊我地除左旁聽寫信就係乜都做唔到囉,咁你移民又做到乜啊?去左同邊個議員打交道啊?
真係走唔撚到
戶口得返4位數非專材
中國人諗嘢點解成日講著數/Lam 人好處

我一向歡迎有工作嘅中國人落來香港又食又拎嗰啲先最仆街
如果哈維爾好似你咁諗,捷克一早收咗皮la.
雖然事實上留低係好辛苦,但總要有人去付出
你哋冒唔到呢個風險唔緊要
但唔該所有話走同走咗嘅人唔好當留守嘅係傻仔係唔識諗
你乜能都無做, 叫人留香港, 你又可以又幾偉大?偉大 to 邊個?
仲有佢地好撚鐘意吹到幾多幾多人移民
好撚記得有段時間成撚日post啲機場相 就話嘩好撚多人移民呀 好撚多人走呀
咪撚on9啦唔係話無人移 但明明勁多人都去送機 有啲真係去旅行去公幹去讀書
同佢哋講又話無可能 屌返你轉頭話你PR
到數據出嚟移民數字得幾萬人 又話幾萬人好撚多啦
多條撚咩幾萬人走吹到好似無左一半人口咁

2020又話2021先最多人移民
2021頭又話新年後最多
2021中又話暑假最多
2021暑寶後又話年尾最多
早幾日有人話2022先最多
成班on9移民撚唔知點解咁鐘意幻想好多人移民咁
好似移民多佢地就有金執咁

移咪移,咪阻我擁抱大灣區!
好多痴線佬一見話唔走就屌你做港豬養港共走都要攞光環咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞