[圍爐區] 老老豆豆,有幾多人係走唔到/唔會走

1001 回覆
2994 Like 72 Dislike
點解要比兩老綁架自己未來, 佢地靠你ge 就跟住來唔好咁多爹, 唔洗靠你ge 佢地選擇留係佢地選擇
咁總有原教旨你entertain唔掂既
香港都唔少啦
身無屎既使鳩理佢地
個問題係個「守」字
你嘅所有經濟活動都係貢獻梗呢個政權
除非你可以住公屋拎綜援 然後消費可以唔幫襯紅同藍
根本做唔到
喺香港又已經滅聲 唔係淨係政治
你覺得你而家嘅生活習慣 有幾多係可以大環境改變咗都仲keep到
講飲食 當你鍾意飲茶 但樓下變晒中國嗰啲火鍋店 你咪會改下個習慣
講語言 仲易 大企業 政府 學校直接轉簡體 繁體版要加錢 你咪好快睇慣簡體

要守 你要大環境點變你都唔變
莫講話政制 文化都守唔到
讀緊大學,應該畢業先走
咁上唔到你係唔係走先
外國文化唔係人人都鐘意
Agger 今年走既人係極大量一家大細 無咁上下財力唔會成事 十萬蚊飛個d又真係佔10萬bno visa 幾多呀….

睇親bob叔d片 聽得最多就係 「今日來呢度幫個網友睇樓」
咩叫分薄人地資源
你有交稅,你就可以享用嗰度嘅福利,服務,社區設施
有時你可能交得高稅過啲white trash
你交左稅你就係老闆,係香港先咁搞笑屌返個老闆轉頭
有無聽過或知唔知, 中共接管上海情況.
同埋佢個幾步曲.
聽完,再睇下依家香港發生既野.

https://www.youtube.com/watch?v=agJnaZZ5KI8&t=34s
我冇左新聞自由 唔係迫害?
你咁諗即係覺得咁多大陸人黎香港有交稅就冇問題?
完全唔覺 移咗民咁多年 幫鬼佬公司打工 請鬼佬幫我打工 日日屌鬼妹 日日比鬼妹屌 成日要服侍班鬼佬客 去餐廳去玩又有鬼仔鬼妹服侍 只要放開呢度係你嘅定我嘅呢啲問題 同埋基本嘅互相尊重 全世界都係大家嘅
唔會而家走
要走都起碼20年後去第2度退休個類
我係廢柴
走唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞