Football Manager 2022討論區 (3) 正式版已出

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

奧巴兩季都咁勁
唔一定係個龍勁

可能係佢針對指令用啱

咩迫你用弱勢腳,迫你鳩斬之類
600萬
最後你用500萬就可以買翻
如果係轉會費利潤嘅話
應該係得400萬嘅50%先計
咁都要比800萬
有冇人覺得fm要加個戰術setting

係可以選擇一個球員做核心

等其他球員可以盡量傳個波俾核心球員發板
我用紐擺asm做ap-a都唔覺佢特別多波掂
玩左幾年FM,終於試到有球會主動同我交換球員 貝迪斯睇中我個u19青訓,想同我換,但佢果個前鋒勁到仆街,用核武睇有成170pa,已經打一隊,我果個得140pa後衛仲打緊u19
btw我用左青訓減半,pa170唔太常見
有隻16歲妖人青訓,一到17歲就比澳洲call up左 有兩次大國腳嘅經驗, 但我今年借去出去,因為佢有雙重國籍又比英格蘭u21招佢入隊 點解可以咁
之前可能係friendly
有正式比賽之後先無得轉
今年換人易咗好多
以前set playmaker
一場最多去到2百次傳球
食屎啦 一季miss左5球十二碼 (已經分俾三個人射)
對面剩係miss一次
我隻巴保沙 十二碼有20 可以一季六球唔入
竟然
今集玩咗半季都未炒過十二碼
仲射得幾靚

對比起上一次我玩2020之前嗰幾集
次撚次都炒,仆佢個街

另外入罰球都見多咗
之前仲未試過入
我玩緊fm21
想問下咁多位,通常對強隊,你地點樣教戰術?次次作客強隊都易腳軟
對攻 買定入球大
作客強隊都係死守/防反, 和波當贏, 輸1/2球都仲有機會, 到主場先攻
同人對攻只會輸得勁慘
都係焗攻
最多心態揀平衡
如果揀防守 同拉後防線 只會被人㩒屌
想問你地香港隊波衫係咪show唔到
利申 己set波衫id做111
22.2 到依家咁耐仲有咁多問題 都唔 fix
玩到多假人職員,新 gen 能力比較高職員 大量主職都係 head of youth dev,叫佢地轉教練下下要3、4萬鎊週薪
球員set 正選又話出唔夠場場,B隊正選都可以過黎個唔夠出場數要走
西班牙 d B隊近乎控制唔到職員各種設置
賣襯任何主力球員,就過過30歲,賣到成7x-8xM ,d球迷都會不滿

仲有大量少問題同bug
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞