Football Manager 2022討論區 (3) 正式版已出

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
巴打用緊邊個facepack?
想請問係咪有換人嘅Patch
歐聯4強都係英超,姐係得英超得天下咁
我20
每個save都必定會買愛將tonali
但係22見佢數值不跌反升都幾可惜
最近20開咗個找卡數 22開咗熱刺

突然想分享下20找卡數陣容 第一季季尾532 暫時第三
Livakovic
Ajer A. Bastoni Lascelles
V. Lazaro D. Rose
S. Tonali Rodri (loan)
A. Saint maximin (RW)
Joelinton Amine Gouiri

Gouiri (19)好撚firm 6m里昂買入 冇一隊經驗 暫時聯賽好似已經20球

Joelinton就後發力 對拖肥轟五球

兩個CB夾埋先50m到(清到好多冗員購左筆)

門將先15m 即戰力高好多

愛將tonali 20m 聯賽13a (dllm salah 13g 16 a)

Rodri就搞笑啲,曼城唔知點解唔用佢

然後理論上係啱啱買入(2019)就即刻將佢掛牌
俾我50%wages 借到加強中場控制力

依家都18m買咗Marco Kana, 6m買咗romario baro , 全部loan back( 兩個都妖人不過kana 到22廢到)

Lascelles暫時未諗到買邊個因為隊長已經有ajer, 佢本身又唔識用波

右翼衛想買max aarons (lazaro 踢到三個位都會買斷)
左就Luca pellgrini (兩個借將左閘都玻璃腳 雖然pellgrini都係小玻璃 但係用幾個saves都冇大傷)
仆街完轉會窗一個禮拜 正選龍傷五個月
5場不勝 要搵定新工了
歐聯分組賽
我熱刺上半場落後拿玻里3球
下半場入4球反勝
夏蘭真係好bug
季中C朗第2名入緊17
夏蘭已經35
我個save佢場均1.幾球都唔係射手榜第一,因為我有個場均2球嘅利雲
夏蘭開季個陣場場帶帽
點patch法?
有patch係可以第2季繼續換5個人
我21玩到咩大賽都拎哂 成績又好好 d on9仔都係少少事就話想走
有次個主力中堅想走 我話再嘈賣撚走你 佢就真係話走 我又真係賣鳩左佢
今年有冇高手搞港超data
有冇Link
今代haaland都已經咁屈 有冇資深玩家講吓巔峰期c朗嗰陣係咪仲癲
想問下今年嘅轉會預算如果唔用哂係下季會唔會累積?
新手唔識玩
分別係,果陣c朗美斯無咁容易轉會
今年夏蘭麥巴差唔多肯定會轉會

Haaland Bug
今年包皮仲要係免簽
玩大球會第一年完咗之後 只要想買差唔多一定可以買齊佢兩個
轉會預算睇你仲有幾多錢/reputation/成績
極端情況你今年無用預算但銀行負哂錢可以唔累積的
由FM06玩到而家,每集engine唔同冇得直接比,同埋以前FM難度低過近代好多
不過如果兩個都計巔峰,分分鐘Haaland仲好用,因為C朗有shoot of distance(玩得耐既都知呢招係垃圾habit),加埋低team work低workrate, 好多時翼位一切入就鳩射上天
*shoot from distance
遠射必入 單刀必炒
有集角球bug係斬出去禁區外
之後一野轟埋去

以前牙朗小花基本上響皇疤留到30中
我個SAVE麥巴比簽免去曼城
之後夏蘭特又比曼城簽埋

宇宙隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞