Football Manager 2022討論區 (3) 正式版已出

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
加埋Kessié ,savic兩個全能中場滿天飛好撚爽
以前試過隊波係中遊載浮載沉左幾季
有季季中轉左中場球員既role之後即刻連贏十場
原來生涯數據個入球數淨係計聯賽咁on9嘅
盃賽入幾多都唔計
不嬲都係
是咪有BUG
羸3場點解得8分
想知如果四後衛想控球時變形時變做三後衛
應該點較先好
想學哥狗阿迪達嗰種將獲加富安健洋拉返後做右中堅
跟住隻左閘推上去做翼

試過四後衛右閘set full back堅守佔置都係企得偏右
但inverted full back又會企得上太防中位

大家有冇心得
唔係
你睇清楚聯賽榜最低…
高度無影響

屌你我當年都有研究過呢種戰術

但fm呢隻垃圾game複雜少少都唔得

你試吓將其中一隻閘set做NFB
之後set拉回中路同帶球內切

另一隻閘就set上一格就算
唔係話隱藏屬性會計埋高度咩
你講緊邊個隱藏屬性會計埋高度?
條友9up
好耐以前大陸個邊有人測試過唔同高度
有冇影響頭球成功率之類
證實唔關事
應該係fm20 定21
如果講頂波,身高唔重要,彈跳先係最重要果樣
開巴塞真係好好玩要諗點清走班大帝
見Youtube啲片係擺位跟防守擺
進攻時企位就喺player instruction落手
早排我都上嚟問過類似問題
跳得高唔高睇彈跳only 呢點冇咩異議
但"彈跳個上限數值係咪會因身高變高而變"呢點我google咗好耐都搵唔到確實答案 因為SI講過彈跳個數值係會考慮身高 而regen係會生高
平時重點訓練球員彈跳 去到一個點就會寫"再無法提升彈跳" 我諗就係到咗佢個上限數值
噉如果個球員生得高咗 會唔會又有得升彈跳呢
老老實實,玩過覺得一啲都唔好玩
跟本無需要清人
諗多咗啦
本身physical 個行提升就有限

退一步就算有關俾你升多一兩點
一兩點係fm嘅影響咪又係細
到頭來都係jump reach 先重要
唔覺得好好玩
唔清人一樣可以攞冠
過一季都係有錢返
記得彈跳係已經包埋身高既影響
身高個數字只係影相3D比賽條友既model大細
只不過係佢哋set jumping reach 嘅數值會考慮身高
以前隻game database 係有啲jumping reach好高height好低嘅人存在
身高同體重只影響外觀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞