麻煩大陸有樓既既入一入嚟

1001 回覆
26 Like 178 Dislike

正常有親戚一早轉左名la.

正常大陸人都好難搞, 村委一早HOLD實晒你D土地証, 好多只係得張飛仔, 支那貪既野唔會死錯人, 大把本地佬係無土地証
咁係咪會比村委食埋塊地

同問,
如果有紅色既房產証同遺囑
係咪十拿九穩?
我想知大概要攪幾耐。

利申:屋係深圳福田果邊

有土地証同遺囑就直接去福田司法局搵下有無當值律師, 果D會平好多, 但呢D遺產稅會好甘, 超過500萬既遺產稅要總數既50%-175萬, 即係你如果接收, 你層樓值2千萬既, 你先交650萬比共產黨先, 如果你交唔出佢就同你拍賣對分

層樓係按市價定房產証上面個價?
其實搵律師攪緊
不過唔係好個情序

市價, 同埋遺囑呢D係咻係香港律師樓搞? 如果係只係去大陸既公証處做一次公証都得, 可能大陸律師會幫你搞, 自己去搞都得, 公証一次都係幾十到1,2百左右, 太耐唔太記得價. 如果唔係律師樓搞公証就會麻煩D.

好多時因為文件唔係係大陸搞, 所有文件都要去做一次公証, 呢D先係最煩

噢。
搵左律師幫我攪
深圳南頭,不過得120平方米
手上得當年同村委申請地起樓文件,老豆又冇遺囑,係咪難攪?

咁你要問村委仲有無你老豆土地証, 如果有都可以有得搞, 如果佢地講無, 你當中左5000萬六合彩唔見左飛
交代小小背景我嫲留低左間祖屋連地,
係廣州泌沖村,咁我老豆又過左身,我係長子嫡孫
如果要拎返間屋有咩手續?拎到之後係咪可以賣左塊地?

你有咩文件係手証明地係你? 紅簿綠簿有無? 定只係得張好似戲飛咁大張既回執?
如果你咩文件都無既就BYEBYE, 如果有頭2樣就係支那搵律司搞轉名, 畀遺產稅, 律司費好平, 但遺產稅好似成30%

如果最後只係得回執, 就睇你能力, 我就搞左2年先搞到

正常有親戚一早轉左名la.

正常大陸人都好難搞, 村委一早HOLD實晒你D土地証, 好多只係得張飛仔, 支那貪既野唔會死錯人, 大把本地佬係無土地証
咁係咪會比村委食埋塊地

多數村民都係得張村委發既證明

咁村委係咪可以食埋塊地?
有冇沙頭角個面大陸既業主 揮揮手

咁你要問村委仲有無你老豆土地証, 如果有都可以有得搞, 如果佢地講無, 你當中左5000萬六合彩唔見左飛

120平方 8 9百萬左右啦

沙頭角係禁區果到?
大陸有兩幢7層 起果時一百幾萬
而家徵收好似有二千萬收
而家徵收好似有二千萬收

講左大陸邊到先

沙頭角係禁區果到?

鹽田個邊
而家徵收好似有二千萬收

講左大陸邊到先

兩座7層先 2千幾
咁柒都講出黎
惠洲如果徵收,一塊400平方米嘅地皮,6.5層高,處於旺的地帶,太概會賠幾多錢?

唔知惠州 巿價
一棟房子

沙頭角係禁區果到?

鹽田個邊

好似好入 農民樓? 果邊房價幾多到關內入去要幾耐?

沙頭角係禁區果到?

鹽田個邊

好似好入 農民樓? 果邊房價幾多到關內入去要幾耐?

鹽田去沙頭角關口要 17-20分鐘

邊有咁好,發展商好似比得$1.1萬平方米收。
想知如果揀要樓,回遷户單位係咪唔可以自由賣樓,只可放租? 係就真係有得睇冇得食,仲怕豆腐渣又漏水

想知如果揀要樓,回遷户單位係咪唔可以自由賣樓,只可放租? 係就真係有得睇冇得食,仲怕豆腐渣又漏水

你邊個發展商先 我果度萬科徵收
都係南頭果邊 係正地鐵上面
回遷房真係唔知有冇得賣 要問其它bro
唔知起左新樓果時當唔當商品房
有無廣州
早前收番500平, 海珠區
隔離新樓賣緊80000/平

你邊個發展商先 我果度萬科徵收
都係南頭果邊 係正地鐵上面
回遷房真係唔知有冇得賣 要問其它bro
唔知起左新樓果時當唔當商品房

萬科咩價收? 我哋嗰邊係恒大
有無廣州
早前收番500平, 海珠區
隔離新樓賣緊80000/平

4千萬?

紙上價值
不過附近有會展, 电商总部区
江對面起緊金融城

發展商會向開售後俾房產證你,到時就可以自由買賣
留名等睇你班仆街比人強拆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞