麻煩大陸有樓既既入一入嚟

1001 回覆
26 Like 178 Dislike
如果深圳福田,近蓮花山個邊有200坪,大約14-16層左右,拆個陣會賠幾多?
屋企人望快d拆有得賠

google 一坪 = 3.305785 平方米
仲十幾層係福田

200平方米先岩,打鬼錯左

都好多成棟都三千平方仲要係CBD上面。如果賠樓按周邊新樓樓價 應該接近2-3億,巴打係上梅林定彩田?
仲要而家係加息週期
本身D人剩收租都儲左4-6百萬
有收地賠償既又可能多成千萬
剩係擺銀行都食正加息既優勢
真係食息都可能夠一個月開支

大陸啲人仔理財產品都有5厘
呢排睇個勢匯率又會升番啲
真係學創蛇咁用定期創富
地鐵鹽田線起好樓會升幾多
現值50000人仔一平方 距離出口應該5、60米左右
一兩成走唔甩掛

嘩 原來鹽田依家5萬一平方咁貴嫁 早知早幾年有錢供幾間啦

3-10萬一方不等
近海皮真係80000以上
如果深圳福田,近蓮花山個邊有200坪,大約14-16層左右,拆個陣會賠幾多?
屋企人望快d拆有得賠

google 一坪 = 3.305785 平方米
仲十幾層係福田

200平方米先岩,打鬼錯左

都好多成棟都三千平方仲要係CBD上面。如果賠樓按周邊新樓樓價 應該接近2-3億,巴打係上梅林定彩田?

附近啦,廢事自爆
不果我成日覺得大陸d野信唔過,其實會唔會強拆/拆你但賠唔岩價但都焗你拆?
仲要而家係加息週期

真係學創蛇咁用定期創富

真係差唔多, 我地大部分人都係咁樣理財。 10年前已經開始定期比較穩定
仲要而家係加息週期

真係學創蛇咁用定期創富

真係差唔多, 我地大部分人都係咁樣理財。 10年前已經開始定期比較穩定

嗰時人仔不斷升
食息加升值好似穩賺7-8%
時間過不斷收租同息滾大
好過放盈富基金

最煩都係點運番香港
仲要而家係加息週期

真係學創蛇咁用定期創富

嗰時人仔不斷升
時間過不斷收租同息滾大
好過放盈富基金

最煩都係點運番香港

係呀屌
屋企都有幾球野放咗去理財
到底點運返黎好
信唔過地下錢莊同匯錢個啲
有冇巴打有經驗?
我鄉下汕尾海豐,有棟3層高,每層都過百平方,依家好似俾深圳接管,傳聞會收地,唔知可以賠到幾多,如果樓換樓又可以賠到幾多?

仆街 我都係個頭 有好大既地(幾十公頃)同一層樓 等緊收
我鄉下汕尾海豐,有棟3層高,每層都過百平方,依家好似俾深圳接管,傳聞會收地,唔知可以賠到幾多,如果樓換樓又可以賠到幾多?

仆街 我都係個頭 有好大既地(幾十公)同一層樓 等緊收
大陸有地都比人叫支那狗
連登咁多圍村原住民咩原來

因為佢地冇地冇樓姐大陸

巴打你果邊南頭仲未動工呀?

係呀 得1層姐雖然 地鐵上蓋 落少少又南山站
老豆寶安嗰邊有塊地,100平方,好耐之前買落,放左係到無起樓,近幾年想起,不過好似話政府政策唔俾起,有無人知係真唔真?
老豆寶安嗰邊有塊地,100平方,好耐之前買落,放左係到無起樓,近幾年想起,不過好似話政府政策唔俾起,有無人知係真唔真?

08年後已經唔俾起 不過都仲有d違建

違建/偷偷起都冇用
大陸政府有影過相
之後check到有唔同起多左會叫業主拆
白搞

違建/偷偷起都冇用
大陸政府有影過相
白搞

姐係無野可以做?等發展商/政府收地?
有無巴打東莞長安有樓? 依家政府唔俾人起十幾層,好多起到半路被迫停工。

違建/偷偷起都冇用
大陸政府有影過相
白搞

姐係無野可以做?等發展商/政府收地?

收前試下極速起棟 是但剩係得個殼 鋼筋同石屎 搏一搏佢賠多d
有無巴打東莞長安有樓? 依家政府唔俾人起十幾層,好多起到半路被迫停工。

番禺都係起到一半街道辦貼張告示向地盤唔俾違建。 但個個冇理繼續起,但唔知之後會唔會俾城管拆

番禺都係起到一半街道辦貼張告示向地盤唔俾違建。 但個個冇理繼續起,但唔知之後會唔會俾城管拆

唔知 佢最多俾人起7層。超過就唔鬼
你地好有錢 我南山得1層79平方收緊6千幾蚊租咋

TG??
仲要而家係加息週期

真係學創蛇咁用定期創富

嗰時人仔不斷升
時間過不斷收租同息滾大
好過放盈富基金

最煩都係點運番香港

係呀屌
屋企都有幾球野放咗去理財
到底點運返黎好
信唔過地下錢莊同匯錢個啲
有冇巴打有經驗?

TG??

巴打想表達咩?
我呢邊發展商應該就快搵村民傾計
嗚呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞