麻煩大陸有樓既既入一入嚟

1001 回覆
26 Like 178 Dislike
係樓(單位)定 丁屋呀巴打
兩件事黎

單位好似係上面巴打所講 得1.x 賠償

丁屋就唔同啦 跟平方數 480平方起跳

農民樓呀 加埋有十幾層 應該跟大隊Deal

發到豬頭羅。。。唔介意講下乜村? 深圳6大村霸都識得下 可以問下行情

上面下沙巴打隔離條村

上沙地價差少少咁,不過都係肥架啦

6大村係邊6大? 算係幾方便一個站去車公廟有4條線 去關口,市中心都係十分鐘地鐵
家下政府定好晒價, 仲有鬼億億聲咩, 深圳都係跟支那回收價2萬一平方, 發展商就1.3平方樓換樓

姐系一層400平方米,六層回收價:400x6x2=4800萬?

你咩樓有400平方咁大? 工廠回收價會低好多, 因為只可以係工業用地, 家下深圳改土地用途都好難
家下政府定好晒價, 仲有鬼億億聲咩, 深圳都係跟支那回收價2萬一平方, 發展商就1.3平方樓換樓

就係賠樓先億億聲 依家新樓都8萬一平方。計埋有千幾平方 就算1對1咁賠都成億市值。

你家下放得出先算, 家下邊有咁高承接力, 家下D新樓都係賣50平方, D發展商都見市場接到500萬樓下樓, 再高D都無人去接貨, 早2年就講易放, 家下? 仲要係樓花黎, 家下老西都要錢唔要貨

就係賠樓先億億聲 依家新樓都8萬一平方。計埋有千幾平方 就算1對1咁賠都成億市值。

你家下放得出先算, 家下邊有咁高承接力, 家下D新樓都係賣50平方, D發展商都見市場接到500萬樓下樓, 再高D都無人去接貨, 早2年就講易放, 家下? 仲要係樓花黎, 家下老西都要錢唔要貨

市低咪收住租先 又唔等錢用

大陸租金回報奇低 可以既話我都想賣左佢算

唔知肯定係咪100% update
我有D 朋友好耐之前廈門買左D單位 由好平升到呢家二百萬 但係放租2000個月都有困難
靚地段
有人黎收我都唔放

因住你人唔係果度, 突然間層樓就冇左
我呀爺果堆田地比你強收
是但過左十幾萬入佢戶口就當賠償左
成班老人家話去投訴話咁都得
然後果班唔知咩幹部話
你錢都收左仲投咩訴

夾硬塞錢當賠償

我有D 朋友好耐之前廈門買左D單位 由好平升到呢家二百萬 但係放租2000個月都有困難

都係 如果賠得一兩個單位 租金都算少 賣左佢拎返舊錢仲快。
但前提係揀緊要賠錢定賠樓,老虎蟹都要樓 樓價再低都隊過發展商賠錢俾你。
廣州天河有座,老豆話拆左去再起過黎收租

但前提係揀緊要賠錢定賠樓,老虎蟹都要樓 樓價再低都隊過發展商賠錢俾你。

等收樓真係有排等, 唔係無風險.

另外我想問我大陸D地唔係村地, 係自己一早買, 咁樣收同村地有無分別?

我驚你拆左起唔返, 家下政府就係唔想賠, 危樓都唔準你維修, 由佢冧, 仲想起

大陸收租係一D都唔

大陸樓價再高都無咩問題, 租係完全唔跟既

等收樓真係有排等, 唔係無風險.

另外我想問我大陸D地唔係村地, 係自己一早買, 咁樣收同村地有無分別?

會好大唔同, 丁地係永久, 土地買賣係有年限, 要睇你仲淨幾多年期, 以前D地係農民地係政府分出黎, 已經買少見少仲連農民戶口都取消埋先咁貴, 土地買賣有年限, 你塊地年限一到就要照市價去保地價, 政府唔賣就直接回收, 一個仙都唔會賠比你

深圳南山福田係市區。
廣州邊區算係市區?
拆左會唔會唔俾再起嫁
深圳南山講左幾年了
係前海同後海中間

南苑村南山村后海村?果帶講左好耐都未拆。就好似白石洲咁
深圳南山講左幾年了
係前海同後海中間

我估太貴政府唔搞, 家下主力搞龍崗區, 龍崗區家下係咁拆樓

大陸收租係一D都唔

我將d大房間細d 做劏房
一個月起碼多千幾兩千

回報率多過香港收租幾倍

大陸收租係一D都唔

我將d大房間細d 做劏房
一個月起碼多千幾兩千

回報率多過香港收租幾倍

不入就話, 幾百萬樓多千幾兩千有鬼用咩
深圳南山講左幾年了
係前海同後海中間

我估太貴政府唔搞, 家下主力搞龍崗區, 龍崗區家下係咁拆樓

寶安都係,感覺關外會發展新市區。不斷拆哂d樓重新發展 ,但唔知會唔會變下一個天水圍。住就住關外 但太少就業機會 返工又係去返關內,永遠都變唔到市區。
逐層計應該 我個度都等緊收樓 附近起左個超大體育館同埋過幾年地鐵通車 跟住起高速公路 而家個個都起定左最少5層既等收樓 隔離村都收左
逐層計應該 我個度都等緊收樓 附近起左個超大體育館同埋過幾年地鐵通車 跟住起高速公路 而家個個都起定左最少5層既等收樓 隔離村都收左

講左邊到鄉下先
預要好耐先收到樓
不過一個月收幾萬蚊租樓費 再加一次搬遷費成百個 都咪話唔爽
Between 我果度2020年先收到樓
等十年

想問下邊到鄉下 賠償面積幾多,有冇計1:1.3 俾你,依家租樓費幾錢一平方,租樓費係隨市價升定簽約時定死左

我果邊係南山呀 賠左1350平方 用1.3計
租樓方面係廿幾蚊 我地簽死左六年 之後就再定同埋再會一筆過俾錢
交代小小背景我嫲留低左間祖屋連地,
係廣州泌沖村,咁我老豆又過左身,我係長子嫡孫
如果要拎返間屋有咩手續?拎到之後係咪可以賣左塊地?
交代小小背景我嫲留低左間祖屋連地,
係廣州泌沖村,咁我老豆又過左身,我係長子嫡孫
如果要拎返間屋有咩手續?拎到之後係咪可以賣左塊地?

鄉下仲有其他親戚? 有就基本上都無你份, 除非你同佢地好熟.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞