麻煩大陸有樓既既入一入嚟

1001 回覆
26 Like 178 Dislike
請教各位巴打,龍華區其實係咪好旺?其實會唔會仲有升值空間?

未去過印象中關外相比關內都係鄉下地方
利申鄉下福田區

龍華旺到PK, 呎價都去到8萬

咁犀利 咁同福田南山均價差唔多 龍華有咩產業旺 ?

利申鄉下福田區

近梅林, 開發左好耐, D樓又密到PK, 又係高鐵總站, 大學城, 體育館

利申鄉下福田區

近梅林, 開發左好耐, D樓又密到PK, 又係高鐵總站, 大學城, 體育館

係咪已經旺過關內?照計8萬一平方多數人都會選擇買關內。
睇地圖上龍華地理位置有d似沙田 又係隔座山就係港九市區/關內
有冇人講下地產商點賠法,我係龍崗個邊
要樓就每平方米1:1,要錢就1平方米:1萬
空地就1:4000人仔
附近樓價每平方米4萬左右
有冇人講下地產商點賠法,我係龍崗個邊
要樓就每平方米1:1,要錢就1平方米:1萬
空地就1:4000人仔
附近樓價每平方米4萬左右

要樓, 但樓唔係1:1.3, 點解會蝕咁多?

利申鄉下福田區

睇地圖上龍華地理位置有d似沙田 又係隔座山就係港九市區/關內

係好旺, 地鐵塞到爆, 高速龍華D出入口又日日塞到PK
仆街我果度仲有人唔簽名舊改 釘子戶
都唔知拖幾耐先動工
南山中心區
👍
[quote]請教各位巴打,龍華區其實係咪好旺?其實會唔會仲有升值空間?

利申鄉下福田區

睇地圖上龍華地理位置有d似沙田 又係隔座山就係港九市區/關內[/quote
係好旺, 地鐵塞到爆, 高速龍華D出入口又日日塞到PK

因為返上去d人成日話龍華房價高, 同話係宇宙中心呢d都係地產佬吹出嚟吸引人入嚟買樓住, 實際上冇講到咁誇。

要睇下未來龍華有冇機會過到福田南山, 但龍華依家有咩產業係比較強 好似福田: 金融 南山:創科,因為呢兩個區連同廣州天河 北京海淀 上海浦東係全國GDP頭十位既區。 如果遲d龍華上埋嚟就發達
幾時到鹽田
藥王兄好熟係咪有好多地等收
羅湖萬象城附近啲城中村都就快拆
藥王兄好熟係咪有好多地等收

以前舊登有追開拆遷兄d post開始留意 加上唔少親戚嫁去唔同村都知道d其他村賠償市價,追返上邊d post會知我係邊條村有地
依個post好多潛在億萬富翁
老母本來喺公明有地 12年嗰陣得100萬咁賣左出去
寶安松岡留名 只聞風聲
但好蝕 80平方 6層高聽講都係賠返2千萬左右

80平方x6 係寶安都有2千萬?
返天涯傾啦
果度大把人有經驗
返天涯傾啦
果度大把人有經驗

link?

你當買賣咁轉名咪得, 如果人未死

深圳崗廈 已拆已收錢
寶安松岡留名 只聞風聲

4萬銀一平方咁多 ? 福田賠錢都係2-3萬一平方渣
寶安松岡留名 只聞風聲

4萬銀一平方咁多 ? 福田賠錢都係2-3萬一平方渣

寶安應該最多一萬一平方
以後地鐵通車
沿線既我估會升值
不過就算係咁
收地都係預大概升到1.5萬一平方左右only
btw
收地賠償政府會收幾多稅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞