麻煩大陸有樓既既入一入嚟

1001 回覆
26 Like 178 Dislike
相信應該好多巴打鄉下都有地, 起左樓收
租。

問題就嚟喇,收到風鄉下條村會有發展商
收地,會傾條件賠償但驚俾人坤,想問下
有冇巴打有呢方面經驗分享下。
返大陸啦大陸仔
租。

大陸邊頭?
返大陸啦大陸仔

巴打係新界原居民?
要傾賠償就睇你房產證係咩

紅本商品房賠最多 一般現有面積X1.3
不過村一般係綠本/ 村委集中房產證
最好跟大隊/ 搵村長傾

利伸: 大陸有幾棟 & 商品房 等緊拆遷
留名, 我都有, 巴打邊區
利申深圳福田 農民樓嚟
大家係邊區?

最好跟大隊/ 搵村長傾

即係有房產證就高d,農民樓好似冇房產證得村委登記。
巴打有幾多棟邊區
我廣州荔灣
靚地段
有人黎收我都唔放
租。

農民樓唔洗你傾,真係要拆亦唔輪到你一個人可以阻擋,只能信村長。
係樓(單位)定 丁屋呀巴打
兩件事黎

單位好似係上面巴打所講 得1.x 賠償

丁屋就唔同啦 跟平方數 480平方起跳

最好跟大隊/ 搵村長傾

巴打有幾多棟邊區

有紅本會高好多
不過深圳政府呢幾年主要拆城中村
紅本有排先拆
睇你等唔等錢使 一般人會揀樓
因為起緊期間會有租金補貼
試下同發展商R 大d 面積賠償

自己羅湖龍崗都有

早兩年有渠道入多間平價龍崗新樓
未收樓都有人問double 放唔放
兩件事黎

農民樓呀 加埋有十幾層 應該跟大隊Deal
你鄉下邊度,如果係三線城市搭下天地線先好,宜家得大城市俾政府收地算穩陣
福田下沙等收錢中
兩億幾我仲係香港做你老母

最好跟大隊/ 搵村長傾

巴打有幾多棟邊區

有紅本會高好多
不過深圳政府呢幾年主要拆城中村
紅本有排先拆
睇你等唔等錢使 一般人會揀樓
因為起緊期間會有租金補貼
試下同發展商R 大d 面積賠償

自己羅湖龍崗都有

早兩年有渠道入多間平價龍崗新樓
未收樓都有人問double 放唔放

勁,係咪有大陸親戚睇住
你鄉下邊度,如果係三線城市搭下天地線先好,宜家得大城市俾政府收地算穩陣

深圳呀 政府唔係賠得少d咩 不過依家係發展商嚟
福田下沙等收錢中

巴打隔離村喎 你係濱河時代果期定遲d新一期要拆?
福田下沙等收錢中

巴打隔離村喎 你係濱河時代果期定遲d新一期要拆?

新一期 上沙收哂個個都fat fat
利申深圳福田 農民樓嚟
大家係邊區?

咁肥撚過肥仔啦。 以而家市價差唔多8萬一平方係基本,仲有搬遷費。
係寶安有兩棟六層高連地,未聽聞有收地行動
兩件事黎

農民樓呀 加埋有十幾層 應該跟大隊Deal

發到豬頭羅。。。唔介意講下乜村? 深圳6大村霸都識得下 可以問下行情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞