麻煩大陸有樓既既入一入嚟

1001 回覆
26 Like 178 Dislike
係樓(單位)定 丁屋呀巴打
兩件事黎

單位好似係上面巴打所講 得1.x 賠償

丁屋就唔同啦 跟平方數 480平方起跳

農民樓呀 加埋有十幾層 應該跟大隊Deal

億億聲,講真

安平方算完,再起樓又有得賠,豬肉仲有得分。 得一檔就冇可能億億聲,但4至5千萬走唔甩。
兩件事黎

發到豬頭羅。。。唔介意講下乜村? 深圳6大村霸都識得下 可以問下行情

上面下沙巴打隔離條村
我有一層一百平方既單位係 實安*駁岡*
近依家地鐵沙井站
90年代買入,依家有人叫緊70萬想買。

聽聞附近都不斷收緊樓,所以寧願等收購 樓換樓好過
福田下沙等收錢中
兩億幾我仲係香港做你老母

巴打隔離村喎 你係濱河時代果期定遲d新一期要拆?

新一期 上沙收哂個個都fat fat

你果邊知唔知個範圍係拆邊到,向濱河時代附近? 會唔會上下沙沙咀沙尾全部拆哂呢
家下政府定好晒價, 仲有鬼億億聲咩, 深圳都係跟支那回收價2萬一平方, 發展商就1.3平方樓換樓
我鄉下個度都話 收梗 唔知幾錢呢
家下政府定好晒價, 仲有鬼億億聲咩, 深圳都係跟支那回收價2萬一平方, 發展商就1.3平方樓換樓

就係賠樓先億億聲 依家新樓都8萬一平方。計埋有千幾平方 就算1對1咁賠都成億市值。
東莞有無呢啲case
開始發展未?
上面有幾幢
係寶安有兩棟六層高連地,未聽聞有收地行動

巴打寶安邊度
預要好耐先收到樓
不過一個月收幾萬蚊租樓費 再加一次搬遷費成百個 都咪話唔爽
Between 我果度2020年先收到樓
等十年
樓上各位係鄉下邊到收地
預要好耐先收到樓
不過一個月收幾萬蚊租樓費 再加一次搬遷費成百個 都咪話唔爽
Between 我果度2020年先收到樓
等十年

想問下邊到鄉下 賠償面積幾多,有冇計1:1.3 俾你,依家租樓費幾錢一平方,租樓費係隨市價升定簽約時定死左
龍崗市 有單位一個,丁屋一棟...
兩邊都有發展商黎收
話可以簡錢/簡同發展商既新樓
我都唔係太知點玩法

以香港概念係咪緊係要樓好?
深圳寶安個頭,有股份分冇房產證既樓,賣定住好 大約2.5萬一平方
兩邊都有發展商黎收
我都唔係太知點玩法

依家就咁睇唔同舊改 賠錢的話發展商都係10k-30k/平方,而賠樓就按返棟樓面積1:0.9-1.3去賠。所以多數人都要樓收租 首先有房產證 租金又起碼升幾倍, 再唔係放盤賣錢
兩邊都有發展商黎收
我都唔係太知點玩法

依家就咁睇唔同舊改 賠錢的話發展商都係10k-30k/平方,而賠樓就按返棟樓面積1:0.9-1.3去賠。所以多數人都要樓收租 首先有房產證 租金又起碼升幾倍, 再唔係放盤賣錢

我見深圳D樓都升得好快...
都係留舊磚頭擺好過
兩件事黎

發到豬頭羅。。。唔介意講下乜村? 深圳6大村霸都識得下 可以問下行情

上面下沙巴打隔離條村

上沙地價差少少咁,不過都係肥架啦
福田下沙等收錢中
兩億幾我仲係香港做你老母

巴打隔離村喎 你係濱河時代果期定遲d新一期要拆?

新一期 上沙收哂個個都fat fat

你果邊知唔知個範圍係拆邊到,向濱河時代附近? 會唔會上下沙沙咀沙尾全部拆哂呢

拆哂就短期都難,20年啦
深圳寶安個頭,有股份分冇房產證既樓,賣定住好 大約2.5萬一平方

統建樓捱10 年先有得肥
寶安有兩塊地 未聽過收樓
返而想知收完點拎返落黎?錢莊?
有錢分 又冇人屌大陸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞