麻煩大陸有樓既既入一入嚟

1001 回覆
26 Like 178 Dislike
想問你哋當中同時間有幾多拎緊綜援?
唔好怪我冇乜禮貌啦,
因為我識得有人喺大陸兩楝樓收租,
又同時間喺香港拎緊綜援,
但社署居然又批俾佢呢吓先吹佢唔漲,
錢有邊個嫌多架,係咪先?
大家不妨可以考慮吓,
唔駛做又可以賺多筆,幾好吖。

鬼叫兩面無通報
新移民個d 來到個個話無錢拎公屋
實質個個星期返大陸住大屋嘆世界

係收租之後返香港繼續扮窮
羅湖區田心村 有人賣樓 賣千2萬 6百平方 收租5萬5左右 如果我要買就要賣左依家香港住嘅樓 巴打 博唔博好?

講小小資科..隔離筍崗村就傾緊收購..但之前田心村有發展商比左錢出黎話要收 但啲錢比村長拎左 走埋佬..

賣左住邊?交租?

係 租住先 等收購 如果田心收唔到我就收皮 如果收到就賺10倍有多

升10倍人地會賣俾你?

佢等錢用 因為收購要等幾年

小心比人呃
你買的好可能只係使用權
到拆果陣時認佢唔認你
貪字得個窮
咁荀點會益你

如果肯定有5萬5租收,咁你香港度點租都得,真係睇你搏唔搏

所以好難決定...如果有咩意外係香港就要重新黎過

假如到時唔收,要賣返出去會蝕幾多?

唔會蝕嘅 因為依家一個月都收5萬5 筍崗收左嘅話 佢啲租金都會升 不過要十幾年先回本

租金大概每年加幾千,睇怕過幾年都未收到你果到已經過70k租收入。

不過等拆真係好耐,我鄉下條村由12年聽到政府批准發展商進駐逐步舊改成條村,到依家都未拆到 所以你可以慢慢收住租等。

但羅湖都係一線城市如果收會唔會快好多?

冇分別, d一線區既村民咁有錢, 談判賠償時仲惡搞過關外果班。反正收左咁多年租塊地又咁值錢 慢慢同發展商deal足幾年都得。

筍崗窮到仆街 田心之前啲人收到風話收 樓低有2米高就=間黎收 個個都掘地掘夠2米 所以田心都好想收
羅湖區田心村 有人賣樓 賣千2萬 6百平方 收租5萬5左右 如果我要買就要賣左依家香港住嘅樓 巴打 博唔博好?

講小小資科..隔離筍崗村就傾緊收購..但之前田心村有發展商比左錢出黎話要收 但啲錢比村長拎左 走埋佬..

賣左住邊?交租?

係 租住先 等收購 如果田心收唔到我就收皮 如果收到就賺10倍有多

因住支爆喎

就係驚依樣 係香港我一家博..但共產黨就....
唔好怪我冇乜禮貌啦,
大家不妨可以考慮吓,

我都識人係咁
利申:冇欠政府 只有政府欠我

賣左住邊?交租?

因住支爆喎

就係驚依樣 係香港我一博..但共產黨就....
唔好怪我冇乜禮貌啦,
大家不妨可以考慮吓,

鬼叫兩面無通報
新移民個d 來到個個話無錢拎公屋
實質個個星期返大陸住大屋嘆世界

係收租之後返香港繼續扮窮

呃公屋 學資 交通津貼 低收入家庭津 綜援。不過多數係新移民。

賣左住邊?交租?

升10倍人地會賣俾你?

小心比人呃
你買的好可能只係使用權
到拆果陣時認佢唔認你
貪字得個窮
咁荀點會益你

有聽過最後拆果陣要將賠償分幾成俾舊業主

賣左住邊?交租?

因住支爆喎

就係驚依樣 係香港我一博..但共產黨就....

就算只有2成機會支爆, 對於物業投資來講都係好危險

賣左住邊?交租?

升10倍人地會賣俾你?

小心比人呃
你買的好可能只係使用權
到拆果陣時認佢唔認你
貪字得個窮
咁荀點會益你

我識有個係賣左比外省人 , 舊改收地係賠比個村民 , 個外省人乜都冇晒

賣左住邊?交租?

升10倍人地會賣俾你?

小心比人呃
你買的好可能只係使用權
到拆果陣時認佢唔認你
貪字得個窮
咁荀點會益你

我識有個係賣左比外省人 , 舊改收地係賠比個村民 , 個外省人乜都冇晒

寶安松岡留名 只聞風聲
但好蝕 80平方 6層高聽講都係賠返2千萬左右

唔要樓? 賠錢好蝕

賠二千萬都好蝕 樓既話有幾多

我都係松崗 你邊條村
聽就聽過屋企人講 但冇任何動靜

潭頭 算唔算松崗?搭的士都係講個到

可能同村喎巴打。
Btw有無寶安巴打屋企有果D「董建樓」(老母係咁講)即係成條村搬哂入去同一個屋苑個D,升得幾快下。
個時120平方好似買三十幾萬,依家好似要三四百萬。

石岩 統建樓可以升得咁多?我個邊冇房產證,所以應該諗住賣 220萬度啦
100平方

請教巴打
村長上次就認地報上去大隊 佢報我地就少左一半地
問佢就話是但報同埋無叫香港人返去認唔洗驚咁話

我想知報去大隊係咩玩法 同埋會唔會俾人呃哂d地
請教巴打

唔係報大隊都唔應該報少成一半地咁呀?
其實如果怕股份公司,大隊既登記資料同實質上有出入,可以自己搵國家註冊既測量公司重新測繪面積。咁樣會比較公平。
請教巴打

唔係報大隊都唔應該報少成一半地咁呀?
其實如果怕股份公司,大隊既登記資料同實質上有出入,可以自己搵國家註冊既測量公司重新測繪面積。咁樣會比較公平。

我都未知咩事 屋企人又唔去理
少一半既係屋企人既田 驚村長玩野食哂
屌緊老豆返去睇

賣左住邊?交租?

升10倍人地會賣俾你?

小心比人呃
你買的好可能只係使用權
到拆果陣時認佢唔認你
貪字得個窮
咁荀點會益你

法律上係可追返
但收錢果個走左佬你都吹佢唔脹
我都有塊地等收
求9其起左間屋
有冇UPDATE
寶安松岡留名 只聞風聲

唔要樓? 賠錢好蝕

我都係松崗 你邊條村

我都係潭頭 今日聽講話收地

松崗既巴打有冇聽過合水口
屋企人諗緊賣唔賣左棟6層民房 500萬
拎出黎香港買 因為本身住公屋唔夠住
但諗要收地既話 冇10幾20年都唔洗諗
所以巴打們會有咩意見 依家放左出去比人包租一個月先6千5
寶安松岡留名 只聞風聲

唔要樓? 賠錢好蝕

我都係松崗 你邊條村

賣左佢係香港買
寶安松岡留名 只聞風聲

唔要樓? 賠錢好蝕

我都係松崗 你邊條村

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞