麻煩大陸有樓既既入一入嚟

1001 回覆
26 Like 178 Dislike
我佛山三水都有地係我老豆名,工業用地(老豆健在),16600平方左右。有國有土地証,都等緊收地,但未有消息

個個都等緊,但有幾多真係收購得成呢
家人在丹竹頭塊地二萬呎(工廠地)
吹都吹左五六年無聲氣亦都唔會抱有咩期望

之前向舊登見過你 認得丹竹頭 仲未有聲氣呀?

未,我都想有聲氣

丹竹頭都幾入 廠地真係少人收 城中村就多

塊地在雅蘭廠隔離,屋企人好似唔多理禁,明明宜家d生意巳經唔係好掂,我又廢事乜都理好似想謀左佢禁

如果租間廠俾人會唔會賺得多過自己搞生意。 但丹竹頭主要工業區 要有發展商改成住宅機會有d微。

佢話驚收唔到租唔知點攪驚麻煩
丹竹頭都好似有住宅但係來頭就唔知
上網真係好難搵相關資料,之前有人send過俾我政府收既話出左咩指引價,係既話4千幾,不過我都唔知要咩條件,宜家又搵唔返相關資料好似刪除左

指標就係你想要幾多就同佢傾到幾多, 唔啱價就唔簽。
觀瀾收未?
喺觀瀾車站隔離

我係隔離 傾梗收 但係好似有d人唔想俾人收 佢地好似話離開左條村既人只賠錢 唔肯定
觀瀾收未?
喺觀瀾車站隔離

我係隔離 傾梗收 但係好似有d人唔想俾人收 佢地好似話離開左條村既人只賠錢 唔肯定

離開條村只賠錢依家仲有咁既講法既咩? 依家賠償唔啱心水就唔簽嫁喇 洗鬼跟佢規矩。
觀瀾收未?
喺觀瀾車站隔離

離開條村只賠錢依家仲有咁既講法既咩? 依家賠償唔啱心水就唔簽嫁喇 洗鬼跟佢規矩。

都唔知佢地幾時有offer 不過就算派樓都會係想賣
觀瀾收未?
喺觀瀾車站隔離

都唔知佢地幾時有offer 不過就算派樓都會係想賣

緊係賣啦 留黎托
同埋d樓又唔知起得好唔好
分分鐘豆腐渣
唔夠一年就有裂痕 真係襯早賣
想請教呢個post既巴絲打

如果層樓係呀爺既 冇落其他仔既名
早幾年佢話想轉名但最後唔識搞咩都冇搞到
如果收起上黎 係咪要佢老人家健在先得? 感謝

冇轉名即係所有仔女都有份
如果已經不健在 好大機會要收遺產稅 (物業市值 20%以上)
家下政府定好晒價, 仲有鬼億億聲咩, 深圳都係跟支那回收價2萬一平方, 發展商就1.3平方樓換樓

就係賠樓先億億聲 依家新樓都8萬一平方。計埋有千幾平方 就算1對1咁賠都成億市值。

6層姐系6x地皮大細?

以前kk one個邊我朋友個棟7層,賣價都4千幾萬,最尾賠加分收到8k .
而家日日做癈青。
家下政府定好晒價, 仲有鬼億億聲咩, 深圳都係跟支那回收價2萬一平方, 發展商就1.3平方樓換樓

就係賠樓先億億聲 依家新樓都8萬一平方。計埋有千幾平方 就算1對1咁賠都成億市值。

你家下放得出先算, 家下邊有咁高承接力, 家下D新樓都係賣50平方, D發展商都見市場接到500萬樓下樓, 再高D都無人去接貨, 早2年就講易放, 家下? 仲要係樓花黎, 家下老西都要錢唔要貨

市低咪收住租先 又唔等錢用

大陸租金回報奇低 可以既話我都想賣左佢算

唔知肯定係咪100% update
我有D 朋友好耐之前廈門買左D單位 由好平升到呢家二百萬 但係放租2000個月都有困難

租值好睇咩地方,深圳市內就一天係天價。
廣州天河有座,老豆話拆左去再起過黎收租

大陸收租係一D都唔

大陸樓價再高都無咩問題, 租係完全唔跟既

我將d大房間細d 做劏房
一個月起碼多千幾兩千

回報率多過香港收租幾倍

而家同朋友都夾緊, 買大廈單位改新式劏房。而家好興自如房,裝修行ikea歐陸風,丁屎咁細放租都2k半,一個80至100平可劏6至8間房,回報率很高,而且管理很易,唔交租7日可以直接清場。
皇崗水圍係咪有排都唔洗拆

短期內唔會再拆
向西,湖背,黄背令 必產平
你懂的
交代小小背景我嫲留低左間祖屋連地,
係廣州泌沖村,咁我老豆又過左身,我係長子嫡孫
如果要拎返間屋有咩手續?拎到之後係咪可以賣左塊地?

你有咩文件係手証明地係你? 紅簿綠簿有無? 定只係得張好似戲飛咁大張既回執?
如果你咩文件都無既就BYEBYE, 如果有頭2樣就係支那搵律司搞轉名, 畀遺產稅, 律司費好平, 但遺產稅好似成30%

如果最後只係得回執, 就睇你能力, 我就搞左2年先搞到

正常有親戚一早轉左名la.

正常大陸人都好難搞, 村委一早HOLD實晒你D土地証, 好多只係得張飛仔, 支那貪既野唔會死錯人, 大把本地佬係無土地証
咁係咪會比村委食埋塊地

同問,
如果有紅色既房產証同遺囑
係咪十拿九穩?
我想知大概要攪幾耐。

利申:屋係深圳福田果邊

賠商品房還是統建樓先? 如果冇紅簿要錢好過。
想請教呢個post既巴絲打

如果層樓係呀爺既 冇落其他仔既名
早幾年佢話想轉名但最後唔識搞咩都冇搞到
如果收起上黎 係咪要佢老人家健在先得? 感謝

冇轉名即係所有仔女都有份
如果已經不健在 好大機會要收遺產稅 (物業市值 20%以上)

感謝巴打回覆 因為呀爺意願都係想轉名 但幾個仔都怕煩唔理
其實是咪搵律師行就可以轉到名? 萬分感謝
深圳南頭,不過得120平方米
手上得當年同村委申請地起樓文件,老豆又冇遺囑,係咪難攪?

咁你要問村委仲有無你老豆土地証, 如果有都可以有得搞, 如果佢地講無, 你當中左5000萬六合彩唔見左飛

有都比人食埋

咁你要問村委仲有無你老豆土地証, 如果有都可以有得搞, 如果佢地講無, 你當中左5000萬六合彩唔見左飛

120平方 8 9百萬左右啦

邊有咁好,發展商好似比得$1.1萬平方米收。
想知如果揀要樓,回遷户單位係咪唔可以自由賣樓,只可放租? 係就真係有得睇冇得食,仲怕豆腐渣又漏水

紅簿可以賣,當然仲要睇乜發展商。有o的真係好撚差。我自己買期科樓,有保證!

120平方 8 9百萬左右啦

邊有咁好,發展商好似比得$1.1萬平方米收。
想知如果揀要樓,回遷户單位係咪唔可以自由賣樓,只可放租? 係就真係有得睇冇得食,仲怕豆腐渣又漏水

你邊個發展商先 我果度萬科徵收
都係南頭果邊 係正地鐵上面
回遷房真係唔知有冇得賣 要問其它bro
唔知起左新樓果時當唔當商品房

萬科咩價收? 我哋嗰邊係恒大

我都聽講南頭係恆大收地 賠償都唔錯 但恆大樓唔知質素點

叫做ok , 起碼唔會3年就爛牆。
謝崗果邊會唔會收樓呀?
放左係到廿鳩幾年

謝崗收的皮
皇崗水圍係咪有排都唔洗拆

短期內唔會再拆
向西,湖背,黄背令 必產平
你懂的

一水唔拆咁三沙有冇機會全改
請教各位巴打,龍華區其實係咪好旺?其實會唔會仲有升值空間?
請教各位巴打,龍華區其實係咪好旺?其實會唔會仲有升值空間?

未去過印象中關外相比關內都係鄉下地方
利申鄉下福田區
寶安沙井舊屋值唔值錢?

6層姐系6x地皮大細?

以前kk one個邊我朋友個棟7層,賣價都4千幾萬,最尾賠加分收到8k .
而家日日做癈青。

下沙?想知果邊點賠 話哂三沙第一批拆。 最尾賠加分收到8k即係咩?
謝崗果邊會唔會收樓呀?
放左係到廿鳩幾年

謝崗收的皮

咁撚大鑊
各位ching我求救 我媽有塊地
佢近排過左身 咁跟手要攪塊地 塊地係惠州
但無你地所講既紅綠簿 咁我應該點搞 我想起左佢
始終我媽守左依塊地好多年 依塊地我有交易紀錄
但以前無村委所以無紅綠簿
同埋依塊地一直有租俾人用
求賜教 我同我細老靠依塊地
好多過億身家巴打

羅湖有棟 同發展商傾到7788等簽名 陪得1.11 舖位陪舖位

大鵬都有
各位ching我求救 我媽有塊地
佢近排過左身 咁跟手要攪塊地 塊地係惠州
但無你地所講既紅綠簿 咁我應該點搞 我想起左佢
始終我媽守左依塊地好多年 依塊地我有交易紀錄
但以前無村委所以無紅綠簿
同埋依塊地一直有租俾人用
求賜教 我同我細老靠依塊地

你去村委睇下有冇合約?如果冇就收得皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞