麻煩大陸有樓既既入一入嚟

1001 回覆
26 Like 178 Dislike
交代小小背景我嫲留低左間祖屋連地,
係廣州泌沖村,咁我老豆又過左身,我係長子嫡孫
如果要拎返間屋有咩手續?拎到之後係咪可以賣左塊地?

有無地契睇下,有無公證過,無既你自求多福
交代小小背景我嫲留低左間祖屋連地,
係廣州泌沖村,咁我老豆又過左身,我係長子嫡孫
如果要拎返間屋有咩手續?拎到之後係咪可以賣左塊地?

你有咩文件係手証明地係你? 紅簿綠簿有無? 定只係得張好似戲飛咁大張既回執?
如果你咩文件都無既就BYEBYE, 如果有頭2樣就係支那搵律司搞轉名, 畀遺產稅, 律司費好平, 但遺產稅好似成30%

如果最後只係得回執, 就睇你能力, 我就搞左2年先搞到

正常有親戚一早轉左名la.

正常大陸人都好難搞, 村委一早HOLD實晒你D土地証, 好多只係得張飛仔, 支那貪既野唔會死錯人, 大把本地佬係無土地証
咁係咪會比村委食埋塊地

同問,
如果有紅色既房產証同遺囑
係咪十拿九穩?
我想知大概要攪幾耐。

利申:屋係深圳福田果邊

早幾年深圳有得重新登記房產証,你屋企人無轉到阿,無轉你俾定錢啦
寶安松岡留名 只聞風聲
但好蝕 80平方 6層高聽講都係賠返2千萬左右

唔要樓? 賠錢好蝕

賠二千萬都好蝕 樓既話有幾多

我都係松崗 你邊條村
聽就聽過屋企人講 但冇任何動靜

潭頭 算唔算松崗?搭的士都係講個到

我都係潭頭 今日聽講話收地

松崗既巴打有冇聽過合水口
屋企人諗緊賣唔賣左棟6層民房 500萬
拎出黎香港買 因為本身住公屋唔夠住
但諗要收地既話 冇10幾20年都唔洗諗
所以巴打們會有咩意見 依家放左出去比人包租一個月先6千5

下 1個月先6500? 條友食水都幾深wor
btw 間民房幾大?

70平左右

嘩 包租食水好深 點解屋企唔打理翻 或者你翻去收租
建議: 搵人(最好系你棟樓GE租客)幫你打理 每個月比d錢拒 幫手租房and清潔棟樓
甘樣點都好過包租出去 因為我都系用呢個方法 然後每個月收租就翻去抄水電錶 計好每間房收幾錢租比拒代你收租 然後將租金過落啊媽銀行戶口

以上方法系幾好的 前題系搵到一個比較好GE人幫你打理

6層樓 每層70平方 我估租點都有10000掛 不過我唔熟你果頭
另外 其實大陸包租or幫人打理房屋系幾好蚊的 講真 有幾多野做姐
另外 其實大陸包租or幫人打理房屋系幾好蚊的 講真 有幾多野做姐

系幾好搵的
惠陽依d地方好似無希望咁 唉....
唔想咁窮呀大哥

慢慢等啦 總有機會既

深圳廣州一線區都等十幾年先搞掂,惠州真係有排等

系幾好搵的

二房東算係上面既高薪人士 多數一條友包哂幾棟嚟做
點解你地d地全部都係深圳旺地

鄉下呢d野 一切都是命

我自己都無但限購前買左幾間商品房
而家差唔多賣哂賺差唔多四百萬
但只係幾十萬買入

好似話統建樓都有得賣
仲升左好多

系幾好搵的

系架 我本身交左比姨丈打理 但條廢柴懶到仆街 打理到一pack屎甘 成日有空房
之後交比小店打理 好好多 平均出租率有95~97% 報酬就系小店每月免租+200蚊
負責租房and幫我代收租and租客走左清潔單位and打掃衛生 當然 有時有d野系會打左斧頭 都OK GE 因系賺唔盡 最緊要唔好煩到我 雙贏就最好 我都滿意GE
根本就系好簡單GE野 系我我都會做打理

搵打理(前題系信得過) 點都好過承包棟樓比人 我果度收租12000左右 如果包比人
可能都系得7~8000比我

系幾好搵的

系架 我本身交左比姨丈打理 但條廢柴懶到仆街 打理到一pack屎甘 成日有空房
之後交比小店打理 好好多 平均出租率有95~97% 報酬就系小店每月免租+200蚊
負責租房and幫我代收租and租客走左清潔單位and打掃衛生 當然 有時有d野系會打左斧頭 都OK GE 因系賺唔盡 最緊要唔好煩到我 雙贏就最好 我都滿意GE

搵打理(前題系信得過) 點都好過承包棟樓比人 我果度收租12000左右 如果包比人

你唔比錢姨丈賺佢冇嬲鳩你咩
Btw 系你老母

系幾好搵的

Btw 系你老母

個姨丈50幾歲幾乎無翻過工 好撚懶

系幾好搵的

Btw 系你老母

大陸有屋地好多都二三十歲就唔做野日打麻雀
棚改新政來襲,深圳舊改不能炒了,釘子戶將成歷史。
http://mp.weixin.qq.com/s/tGqKDyC3Pc3QxR1B4EzRaQ

有冇人解讀到棚改同舊改有咩分別。
寶安有層3層高,連天台4千尺既樓,地都係自己,想問下呢d 如果收樓收地值幾錢?問屋企人從來唔肯講

系幾好搵的

Btw 系你老母

大陸有屋地好多都二三十歲就唔做野日打麻雀

老實
D人個個月都6/70萬人仔
醒目咁投資錢搵錢好過打工受氣啦
寶安有層3層高,連天台4千尺既樓,地都係自己,想問下呢d 如果收樓收地值幾錢?問屋企人從來唔肯講

計你都會揀賠樓,睇返你鄉下附近商品房幾錢一平方,再乘返400平方就係個價值。
推!
有無巴打有深圳羅芳村收地規劃方案
有無巴打有深圳羅芳村收地規劃方案

係咪京基收? 舊改配合大灣區真係有好大想像空間
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞