麻煩大陸有樓既既入一入嚟

1001 回覆
26 Like 178 Dislike
有無巴打有深圳羅芳村收地規劃方案

係咪京基收? 舊改配合大灣區真係有好大想像空間

more 有無更多料

比較想知會大約幾公呎我聽返黎係樓換樓都得

2017深圳城市更新最新消息:11萬平方將被拆除!羅湖羅芳村城市舊改規劃方案公佈!

https://read01.com/zh-hk/g2RAAe.html#.WbSeR3N-XqA
http://m.sz.fzg360.com/archive.php?aid=268261

邊到有多d呢收地既消息/新聞睇

more 有無更多料

2017深圳城市更新最新消息:11萬平方將被拆除!羅湖羅芳村城市舊改規劃方案公佈!

https://read01.com/zh-hk/g2RAAe.html#.WbSeR3N-XqA
http://m.sz.fzg360.com/archive.php?aid=268261

睇過但多謝 其實唔係好明點解政府舊改但京基接手收

成個程序係發展商睇中塊地 向條村展開意見徵集,徵集完夠數就拎去政府城更辦申請待批,政府批准後就可以傾賠償,拆樓。
政府角色只係中間人,但又主導唔同區發展咩功能項目。 因為發展商申請時會按政府要求去規劃土地用途。

知唔知羅芳附近收幾錢呎

政府剛剛批唔會咁快有賠償資料流出,你咁急既不如返上去羅芳村新建好既城更辦公室問下

問左唔答成日話未知

你都係要樓嫁啦賠錢一定好低價 不如上網搵下依家附近新樓樓價幾多咪知到時收樓可以賣到幾多錢

唔知有無6千一呎
有小小問題想問下.. 之前深圳間屋落左呀媽名.. 到呀媽過左身.. 落左我名.. 係咪要收遺產稅.. 有無咩方法可以交少啲

依家去轉名

收廿幾萬一層wo

邊洗咁多,搵多幾個律師格價啦
香港好多中港律師,google 啦

再問下先 呢個都係聽我呀媽講既價

more 有無更多料

成個程序係發展商睇中塊地 向條村展開意見徵集,徵集完夠數就拎去政府城更辦申請待批,政府批准後就可以傾賠償,拆樓。
政府角色只係中間人,但又主導唔同區發展咩功能項目。 因為發展商申請時會按政府要求去規劃土地用途。

知唔知羅芳附近收幾錢呎

政府剛剛批唔會咁快有賠償資料流出,你咁急既不如返上去羅芳村新建好既城更辦公室問下

問左唔答成日話未知

你都係要樓嫁啦賠錢一定好低價 不如上網搵下依家附近新樓樓價幾多咪知到時收樓可以賣到幾多錢

唔知有無6千一呎

新樓依家南山福田都做緊8萬至10萬/平方

more 有無更多料

知唔知羅芳附近收幾錢呎

問左唔答成日話未知

唔知有無6千一呎

新樓依家南山福田都做緊8萬至10萬/平方

想收樓個陣直接賣 要等佢起好先好耐
已經量曬地 等再覆量多次就簽名 鄉下 龍岗回龍埔
先前已經送左百幾平方既中央税城比我
黎緊仲有600平方樓可以拎
有無絲打同鄉
鳳崗鎮三聯村有一間120平
鳳崗鎮油甘鋪村有一間80平
想問下巴打, 依家大約值幾多左右, 同埋會唔會收地
有無絲打同鄉

本身係農民樓?賠樓果陣面積計1:1定有更高條件?
有無絲打同鄉

本身係農民樓?賠樓果陣面積計1:1定有更高條件?

1:1 農民樓掛 有田有地應該算係?祖屋黎
而家人仔咁強勢 要樓好似好過要錢
有無巴打知道以後深圳係咪只有棚改無舊改?之前深圳市政府出咗份濕鳩文件征求意見,唔知有咩影响?
有無巴打知道以後深圳係咪只有棚改無舊改?之前深圳市政府出咗份濕鳩文件征求意見,唔知有咩影响?

棚改係for拆舊小區 唔關農民樓事
想問 大陸賣民房 6層個d洗唔洗比稅
番緊去簽
卓越靠唔靠得住?
深圳沙井有無同鄉
係咪多人討論既Post就過左一個月都可以置頂到?
我屋企係蓮花山附近有棟樓,16-20層到啦(廢事講實數,驚比親戚相認),一層有200平方米左右啦

想問個邊幾時會拆,同埋拆既話,會賠到幾多,屋企人都想佢快d拆

仲有,我成日擔心大陸d野,會唔會用個好唔合理既價錢去強拆你
我屋企係蓮花山附近有棟樓,16-20層到啦(廢事講實數,驚比親戚相認),一層有200平方米左右啦

想問個邊幾時會拆,同埋拆既話,會賠到幾多,屋企人都想佢快d拆

都係果句我地點會知你鄉下幾時拆同賠到幾多。
有唔少強拆例子,但大城市唔會發生

蓮花山個頭算唔算大城巿,sorry,真係對呢d一無所知
珠海機場附近三橦三層
租比人都係得$800/人仔一個月 每層
得班老師租得起

嘩 1層租800甘少? 唔系一個單位wor
1層有幾多平方?

蓮花山系邊度?
蓮花山系咪蓮花山莊? 布吉果度?

深圳定廣州果個蓮花山? 廣州果個就向番禺區。 廣州算大城市但番禺區屬二三線區,蓮花山果個位更加發展程度比較低。
同埋廣州除左天河越秀黃埔果幾個區比較集中發展比較發達外其他區都係好分散面積又廣 要整體發展都唔係易事 。
除非發展商或政府想大搞但相對吸引唔到人嚟開闢。
但都有發展例子:依家廣州南沙被訂為南沙自貿區 開始大興土木 會同深圳南山前海自貿區 一樣協助大灣區各市經濟聯繫。
所以都係留意下大灣區呢個機遇會唔會發展到蓮花山果頭啦。
咁多葡萄撚比負皮
有無人係寶安區果面?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞